Komentara: 16
Pregleda: 2485

Program razvoja za konkurentniju Vojvodinu

17.01.2014. u 16:31h
Izvor: RTV
Program razvoja Vojvodine za period do 2020. godine treba da omogući da Vojvodina i dalje bude "lokomotiva" razvoja u Srbiji, izjavio je pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski.
Program razvoja za konkurentniju Vojvodinu

On je u Subotici, na javnoj raspravi o ovom dokumentu, rekao da Program treba da pruži generalne pravce razvoja pokrajine sa prioritetom na razvoju ljudskih resursa, stvaranju okruženja za pristojan život, održivom ekonomskom razvoju i izgradnji institucija koje će da nose sistem.

Prema njegovim rečima, ovim dokumentom, koji je predložila i stavila na javnu raspravu Vlada Vojvodine, a u skladu sa finansijskim periodom Evropske unije od 2014. do 2020. godine, predviđene su mere i programi u ukupnoj vrednosti od skoro milijardu evra.

"Mi smo se opredelili da su četiri stvari za Vojvodinu važne, u skladu sa onim što je agenda Evropske unije do 2020. godine - razvoj ljudi i ljudskih resursa, stvaranje uslova i infrastrukturnih uslova za pristojan život i rad, održiv ekonomski rast i izgradnja institucija. Sve mere koje smo predložili i programi koji će biti u okviru tih mera su u skladu sa ta četiri prioriteta", rekao je Bugarski.

Program razvoja za konkurentniju Vojvodinu

On je dodao da je u pitanju prvi dokument te vrste u Srbiji, odnosno preko 20 mera i programa razvoja koji treba da pomognu da bi Vojvodina, kako je rekao bila konkurentnija i da bi "i dalje bila lokomotiva razvoja u republici Srbiji”.

Po njegovoj oceni, dokument se ne bavi pojedinačnim gradovima, već statističkim okruzima prema metodologiji EU, na osnovu koje se meri njihova razvijenost.

"U odnosu na to koliko ste razvijeni imaćete priliku da povučete određeni nivo sredstava iz evropskih fondova. Da bi ste to mogli, morate da se pripremite. Pripremićete se tako što ćete napraviti dokument i baznu analizu gde se vi nalazite na tim nivoima", rekao je Bugarski.

Po njegovim rečima, na osnovu ovog dokumenta, njegova četiri definisana cilja i preko 20 mera koje iz njih proističu, radiće se programi za period od 2014. do 2020. godine.

Kako je rekao, dokument je na javnoj raspravi kako bi sve zainteresovane strane mogle da daju svoja mišljenja. Prva rasprava održana je u četvrtak u Somboru, a nakon nje biće priređene i u Zrenjaninu, Kikindi, Sremskoj Mitrovici, Pančevu i Novom Sadu.

Po završetku javne rasprave Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Agencija za regionalni razvoj AP Vojvodine će analizirati primedbe, predloge i sugestije učesnika u javnoj raspravi, koje se sekretarijatu mogu dostaviti do kraja januara, i sačiniti izveštaj.

Izvor: RTV
Konferencija: Program razvoja za konkurentniju Vojvodinu Konferencija: Program razvoja za konkurentniju Vojvodinu Konferencija: Program razvoja za konkurentniju Vojvodinu Konferencija: Program razvoja za konkurentniju Vojvodinu Konferencija: Program razvoja za konkurentniju Vojvodinu Konferencija: Program razvoja za konkurentniju Vojvodinu Konferencija: Program razvoja za konkurentniju Vojvodinu Konferencija: Program razvoja za konkurentniju Vojvodinu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 2485
Povezane teme

vojvodina

branislav bugarski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.