Komentara: 2
Pregleda: 3473

Program obeležavanja 124. godine Gradske biblioteke Subotica

10.10.2014. u 12:07h
Izvor: Subotica.com
Povodom meseca knjige i 124. rođendana Gradska biblioteka Subotica u narednom periodu nudi bogat program koji uključuje kreativne radione, proglašenje najbolje zavičajne knjige, ali i interakciju građana kroz fleš mob performans. U nedelji proslave Gradska biblioteka Subotica omogućiće povoljnije učlanjenje u ovu ustanovu, kao i poništavanje dugovanja za nevraćene knjige.
Program obeležavanja 124. godine Gradske biblioteke Subotica

Rođendanska kreativna radionica za decu biće održana u sutra od 10 časova na Dečjem odeljenju biblioteke.

U ponedeljak, 13. oktobra, sa početkom u 10 časova u čitaonici Naučnog odeljenja biblioteke biće upriličena svečanost na kojoj će biti proglašena najbolja zavičajna knjiga, nagrađeni najverniji čitaoci i prikazan presek najzapaženijih manifestacija u proteklom periodu.

U duhu posvećenosti knjizi i čitanju istog dana na Gradskom trgu tačno u podne biće izveden fleš mob pod nazivom #centriraj_knjiga. Svaki učesnik fleš moba bi trebalo da ponese jednu svoju knjigu i da se zaustaviti na Sunčanom satu kada otkuca 12 časova, da otvori knjigu te da je čita pet minuta.

Knjiga i čitanje se već duži period neopravdano stavljaju u drugi plan po pitanju individualnog i kolektivnog napretka. Performans bi poslužio kao podsetnik građanima na značaj knjige, kojoj je mesto u centru svakog oblika životne strategije, te kao potvrda da Subotičani (ipak) čitaju.

Gradska biblioteka poziva građane da se odazovu u što većem broju, da se u gore navedeno vreme zaustave na trenutak i čitaju. 

U rođendanskoj nedelji biblioteke, od 14. do 18. oktobra, učlanjivanje svih građana vršiće se po povoljnijim uslovima (400 dinara) i poništavaće se dugovanja za nevraćene knjige. Celomesečno učlanjivanje srednjoškolaca u biblioteku vrši se po povoljnijim uslovima (400 dinara).

Izvor: Subotica.com
Flešmob #centriraj_knjiga Flešmob #centriraj_knjiga Flešmob #centriraj_knjiga Flešmob #centriraj_knjiga Flešmob #centriraj_knjiga Flešmob #centriraj_knjiga Flešmob #centriraj_knjiga Flešmob #centriraj_knjiga
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3473

Povezana vest

Povezane teme

gradska biblioteka

gradska biblioteka subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.