• Pregleda: 3125

Program obeležavanja 124. godine Gradske biblioteke Subotica

Povodom meseca knjige i 124. rođendana Gradska biblioteka Subotica u narednom periodu nudi bogat program koji uključuje kreativne radione, proglašenje najbolje zavičajne knjige, ali i interakciju građana kroz fleš mob performans. U nedelji proslave Gradska biblioteka Subotica omogućiće povoljnije učlanjenje u ovu ustanovu, kao i poništavanje dugovanja za nevraćene knjige.
Program obeležavanja 124. godine Gradske biblioteke Subotica

Rođendanska kreativna radionica za decu biće održana u sutra od 10 časova na Dečjem odeljenju biblioteke.

U ponedeljak, 13. oktobra, sa početkom u 10 časova u čitaonici Naučnog odeljenja biblioteke biće upriličena svečanost na kojoj će biti proglašena najbolja zavičajna knjiga, nagrađeni najverniji čitaoci i prikazan presek najzapaženijih manifestacija u proteklom periodu.

U duhu posvećenosti knjizi i čitanju istog dana na Gradskom trgu tačno u podne biće izveden fleš mob pod nazivom #centriraj_knjiga. Svaki učesnik fleš moba bi trebalo da ponese jednu svoju knjigu i da se zaustaviti na Sunčanom satu kada otkuca 12 časova, da otvori knjigu te da je čita pet minuta.

Knjiga i čitanje se već duži period neopravdano stavljaju u drugi plan po pitanju individualnog i kolektivnog napretka. Performans bi poslužio kao podsetnik građanima na značaj knjige, kojoj je mesto u centru svakog oblika životne strategije, te kao potvrda da Subotičani (ipak) čitaju.

Gradska biblioteka poziva građane da se odazovu u što većem broju, da se u gore navedeno vreme zaustave na trenutak i čitaju. 

U rođendanskoj nedelji biblioteke, od 14. do 18. oktobra, učlanjivanje svih građana vršiće se po povoljnijim uslovima (400 dinara) i poništavaće se dugovanja za nevraćene knjige. Celomesečno učlanjivanje srednjoškolaca u biblioteku vrši se po povoljnijim uslovima (400 dinara).

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
N Odgovori
A koliko je zaposlenih u gradskoj biblioteci?
Da li je moguce 53 zaposlena?
Mozda i nije tako puno za 124 godine.
A koliko ih radi?
city woman Odgovori
Celomesecno uclanjenje srednjoskolaca kosta 400 dinara? Koliko onda kosta godisnje uclanjenje???
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.