• Pregleda: 2514

Program "Dečija atletika" u Subotici

Gradonačelnik Modest Dulić i član gradskog veća zadužen za sport Nemanja Simović ugostili su danas Slobodana Brankovića generalnog sekretara Atletskog saveza Srbije. Na konferenciji za medije predstavili su projekat koji će obuhvatiti subotičke mališane uzrasta od 7 do 12 godina, i upoznati ih sa kraljicom sportova atletikom.
Program "Dečija atletika" u Subotici

"Grad Subotica i Atletski klub „Spartak“ iz Subotice su dobili ovaj projekat koji je u Srbiju došao prošle godine. Došao je tako što smo sa Svetskom atletskom federacijom potpisali jedan sporazum o razumevanju koji podrazumeva da do 2015. godine ova oprema i ovaj projakat zaživi u svakoj opštini i svakom gradu Srbije i da svako dete koje pođe u Osnovnu školu ima priliku da prođe kroz ovaj projekat, a ja ga zovem azbuka sporta. Verujem da je ovo jedan od najboljih primera kako jedan granski savez u ovom slučaju uz podršku međunarodnih institucija, Svetske i Evropske atletske federacije , uz podršku Ministarstva za omladinu i sport i naravno uz podršku lokalnih samouprava , u ovom slučaju grada Subotice, preko svog atletskog kluba brine o školskoj populaciji.“ Izjavio je generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković.

„Subotica će do kraja ispratiti sve obaveze koje podrazumeva ono što će biti u ovom ugovoru između Atletskog saveza i biti uvek drag domaćin našim atletičarima, sa ambicijom da ponovo grad Subotica u perspektivi postane jedan ozbiljan atletski centar.“ - izjavio je gradonačelnik .

Izvor: RTV City

povezane teme

3
predlog Odgovori
Neka se organizuje obuka neplivača, sprovedite ankete po školama pa će te biti zaprepašćeni da su većina subotičke dece neplivači.Većina naše dece uzrasta do 15 godina nikada nije videlo more,20 godina je katastrofalno stanje u državi,nema više odmarališta,godišnji odmora na moru,sindikalni vikendica... deca nisu imala priliku da nauče plivat,zato je vaša dužnost da uključite decu i besplatno ih obučite,ima grad toliko para da potroši na našu decu.
Suboticanka Odgovori
A na cemu ce deca da trce? Na raspadnutoj stazi na Spartaku? Na toj stazi mogu samo da se povrede!
suboticanin Odgovori
auuu opet ce maneken sve da sredi...koliko li ce sada da se omasti...treba nova staza....jel su nam svi tereni..osim na Prozivci..u raspadu..sto prvo ne sredite sportske terene na Palicu..sramota je tamo prolaziti..i po ostalim naseljima...sramota je od koga Subotica zavisi....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.