Komentara: 3
Pregleda: 2853

Program "Dečija atletika" u Subotici

29.05.2013. u 16:44h
Izvor: RTV City
Gradonačelnik Modest Dulić i član gradskog veća zadužen za sport Nemanja Simović ugostili su danas Slobodana Brankovića generalnog sekretara Atletskog saveza Srbije. Na konferenciji za medije predstavili su projekat koji će obuhvatiti subotičke mališane uzrasta od 7 do 12 godina, i upoznati ih sa kraljicom sportova atletikom.
Program "Dečija atletika" u Subotici

"Grad Subotica i Atletski klub „Spartak“ iz Subotice su dobili ovaj projekat koji je u Srbiju došao prošle godine. Došao je tako što smo sa Svetskom atletskom federacijom potpisali jedan sporazum o razumevanju koji podrazumeva da do 2015. godine ova oprema i ovaj projakat zaživi u svakoj opštini i svakom gradu Srbije i da svako dete koje pođe u Osnovnu školu ima priliku da prođe kroz ovaj projekat, a ja ga zovem azbuka sporta. Verujem da je ovo jedan od najboljih primera kako jedan granski savez u ovom slučaju uz podršku međunarodnih institucija, Svetske i Evropske atletske federacije , uz podršku Ministarstva za omladinu i sport i naravno uz podršku lokalnih samouprava , u ovom slučaju grada Subotice, preko svog atletskog kluba brine o školskoj populaciji.“ Izjavio je generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković.

„Subotica će do kraja ispratiti sve obaveze koje podrazumeva ono što će biti u ovom ugovoru između Atletskog saveza i biti uvek drag domaćin našim atletičarima, sa ambicijom da ponovo grad Subotica u perspektivi postane jedan ozbiljan atletski centar.“ - izjavio je gradonačelnik .

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2853
Povezane teme

Modest Dulić

atletika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.