Komentara: 15
Pregleda: 5440

Proglašeno osam lista za republički Parlament, predložena 53 Subotičanina za poslaničke funkcije

13.11.2023. u 14:39h
Izvor: Subotica.com
U Srbiji se 17. decembra održavaju izbori za sve nivoe vlasti, međutim oni koji se sprovode na celoj teritoriji tiču se republičkih i organa Autonomne pokrajine Vojvodine. Što se tiče republičke Skupštine, zaključno sa današnjim danom prihvaćeno je 8 izbornih lista. Pokrajinski izbori tek treba da budu raspisani.
Proglašeno osam lista za republički Parlament, predložena 53 Subotičanina za poslaničke funkcije

Kao što se i očekivalo, najagilniji u prikupljanju potpisa bili su u Srpskoj naprednoj stranci (Srbija ne sme da stane), koja će i na ovim izborima da nastupa pod rednim brojem 1. Pod brojem 2 je izborna lista "Ivica Dačić - Premijer Srbije", treća je "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka", zatim slede:

4. "Milica Đurđević Stamenkovski - Boško Obradović - Nacionalno okupljanje - Državotvorna snaga - Srpska stranka Zavetnici - Srpski pokret Dveri",

5 "Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju – Srpska koalicija NADA – Nacionalno demokratska alternativa – Nova demokratska stranka Srbije (Novi DSS) – Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) – Vojislav Mihailović",

6. "Vajdasági magyar szövetség – elnökünkért, közösségünkért, a jövőért! – Savez vojvođanskih Mađara – za našeg predsednika, za našu zajednicu, za budućnost!",

7. "Srbija protiv nasilja – Miroslav Miki Aleksić - Marinika Tepić (Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak – Ćuta, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Srbija centar, Zajedno, Pokret za preokret, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Novo lice Srbije)" i

8. "Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu – Stranka pravde i pomirenja – Bošnjaci Sandžaka, Tomislav Žigmanov - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini".

Subotica nije među gradovima u kojima će se ove godine održati lokalni izbori, ali na republičkoj listi tu je veliki broj Subotičana, koji će se, u skladu sa rezultatima na izborima, boriti za ulazak u ovo najviše zakonodavno telo.

58 kandidata sa prebivalištem u Subotici predložemo za poslanike Skupštine

Što se tiče kandidata za republički Parlament, za ulazak u nacionalnu Skupštinu, kao članovi LISTE 1 konkurisaće četiri naša sugrađanina - Milimir Vujadinović (53), Nevena Vejinović (143), Vladimir Grahovac (224) i Rosa Ivanišević (229), zatim na LISTI 2 nalazi se Violeta Slović (33), sa LISTE 3 delegirani su Dragana Tovarišić i Biljana Tanasić, sa LISTE 4 Sanela Sabo (33), Radenko Martić (86), Luka Radulović (87) i Branislav Jajić (179), LISTA 5 - Jelica Santrač (39), Sanja MiIković (114) i Stevica Drčić (244).

Samostalnu listu SVM, pod brojem 5, logično čini najviše Subotičana. U prvih 30 kandidata koji konkurišu za stolicu u republičkom Parlamentu su, nosilac Balint Pastor, Akoš Ujhelji, Daniel Đivanović, Hajnalka Matin, Zita Nađ, Zoltan Kudlik i Ištvan Molnar.

U koaliciji "Srbija protiv nasilja" najviše rangirani, na poziciji 152, nalazi se Bane Maksimović Gardić, slede Ivan Rakić (177), Luka Vučinac (220), Milan Đurić (225), Sara Šahinović (236)

Za sada poslednje proglašena lista nosi broj 8, a na njoj se nalaze Nataša Stipančević (4), Tomislav Žigmanov (11), Mirko Ostrogonac (32), Slavko Benčik (38), Josipa Vojnić Tunić (39) i Marica Stanić (44)

Naravno tu će se dodati još i imena, odnosno kandidati sa Pokrajinske liste, ali ti izbori još uvek nisu raspisani. Poslednji rok je 16. novembar.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 meseci i 2 nedelje
Komentara: 15
Pregleda: 5440
Povezane teme

izbori2023

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.