Komentara: 1
Pregleda: 6151

Proglašeni najstariji sugrađani i bračni par sa najviše godina zajedničkog života

23.11.2020. u 12:17h > 14:20
Izvor: Subotica.com
Ovogodišnji laureati u okviru akcije "Sunčana jesen života" kao najstariji sugrađani su Mihajlo Jančikin (97 godina života) i godinu dana mlađa Katalin Balko Mačai. Bračni par sa najviše godina zajedničkog života Lojzije i Eva Etela Bošnjak.
Proglašeni najstariji sugrađani i bračni par sa najviše godina zajedničkog života

Sunčana jesen života je završna manifestacija koje se od 1973. godine održava u subotičkom Crvenom krstu. Ove godine epidemiološka situacija primorala je organizatore da se manifestacija održi u nešto drugačijem formatu.

- Ponosni smo što ova maifestacija potiče iz naše kuće i što se tradicija nije prekidala svih ovih godina. Ove godine zbog epidemije korona virusa morali smo drugačije da se organizujemo i da tradiciju nastavimo u skromnijem obliku - objašnjava dr Lidija Segedinčev, zamenik sekretara Crvenog krsta Subotica. - Odlučili smo se da u saradnji sa Gerontološkim centrom omogućimo našim starijim sugrađanima da se prijave u konkurenciji najstarijih sugrađana i sugrađana sa najdužim bračnim stažom.

Proglašeni najstariji sugrađani i bračni par sa najviše godina zajedničkog životaNajstariji sugrađanin je Mihajlo Jančikin (1924), a najstarija sugradanka Katalin Balko Mačai (1925), dok je par sa najviše godina braka Lojzije i Eva Etela Bošnjak (venčani na današnji dan 1957. godine), svi u smeštaju Gerontološkog centra Subotica.

- Pripremili smo za naše sugrađane skromne poklone, mali znak pažnje, a koji nosi sa sobom veliku želju da oni i dalje žive u što boljem zdravlju i u što boljem raspoloženju. Nadamo se da ćemo već od naredne godine nastaviti tradiciju kao što je bila ranije, uz kulturno-umetnički program, sa našim dragim starijim sugrađanima - dodaje dr Segedinčev.

Zbog aktuelne situacije sa korona virusom nije bilo moguće da se najstariji sugrađani traže po mesnim zajednicama i penzionerskim udruženjima, pa je tako odlučeno da partner akcije ove godine bude Gerontološki centar.

Proglašeni najstariji sugrađani i bračni par sa najviše godina zajedničkog života

- Zahvaljujem se Crvenom krstu an ovoj manifestaciji i drago mi je da su sve tri nagrade otišle u ruke naših korisnika. Nažalost ove godine nećemo biti u prilici da održimo dodelu nagrada i prigodan program. Sigurna sam da će se naši nagrađeni obradovati poklonima, ali pre svega videti da Crveni krst i grad brinu o njima i da nisu zaboravljeni - kaže Slavica Kujundžić, sekretar Gerontološkog centra Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 6151
Povezane teme

gerontološki subotica

gerontološki centar subotica

sunčana jesen života

dr lidija segedinčev

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.