Komentara: 2
Pregleda: 4063
Foto

Proglašeni najbolji glumci Narodnog pozorišta u sezoni 2013/14

22.06.2014. u 16:57h
Izvor: RTV Yueco
U petak je na sceni Jadran održano svečano zatvaranje pozorišne sezone 2013/14 Narodnog pozorišta u Subotici. Za najbolju glumicu sezone, po mišljenju i žirija i publike izabrana je Minja Peković, za najboljeg glumca po mišljenju žirija Marko Makivić, dok je titulu najboljeg glumca po mišljenju publike odneo Milan Vejnović.
Proglašeni najbolji glumci Narodnog pozorišta u sezoni 2013/14

Finansijski veoma teška, ali po kvalitetu uspešna sezona, za članove ovog pozorišta, sa mnogo osvojenih nagrada, kao i četiri veoma uspešne premijere.

Za glumicu sezone i od strane stručnog žirija, ali i publike izabrana je Minja Peković. Kako je istakao žiri, ulogama u predstavama „Mister dolar“ i „Natatorijum“  pokazala je specifičan scenski izraz zbog kojeg je u svakoj predstavi drugačija i sve bolja. Minja je istakla da ove nagrade, pogotovo nagrada publike, ne predstavljaju samo pohvalu, nego i dodatnu odgovornost i jače kriterijume kada je reč o njenom odnosu prema ulogama.

Glumac sezone po mišljenju tročlanog žirija je Marko Makivić, koji je takođe pokazao sjajnu glumačku transformaciju u premijerama koje su iza njih.

Proglašeni najbolji glumci Narodnog pozorišta u sezoni 2013/14

Glumac sezone po oceni publike je Milan Vejnović, koji je istakao da mu je ovo podstrek za buduće sezone, jer ovu nagradu publike ne sme da izneveri.

Kako je izgledala čitava sezona, tako je počela i sinoćna predstava. Sjajnim tekstualnim preradama poznatih pesama, publika je mogla da čuje samo delić onoga kroz šta su članovi Narodnog pozorišta prolazili tokom čitave sezone, bar kada je reč o finansijkom, odnosno organizacionom smislu. I pored toga, Subotička publika je ove godine mogla da pogleda četiri premijere, kao što su „Koštana“, „Čekaj do mraka“, „Mister dolar“ i „Natatorijum.“

Proglašeni najbolji glumci Narodnog pozorišta u sezoni 2013/14

Očekivanja za sledeću sezonu su manje-više ista kao što su bila i za ovu. Veliki broj nagrada, pune pozorišne sale i najbolje predstave u Srbiji. Naravno, glumcima bi mnogo pomoglo i kada prostorije u kome igraju ili borave, ne bi prokišnjavale.

Izvor: RTV Yueco
Izbor najboljih glumaca u sezoni drame na srpskom jeziku Izbor najboljih glumaca u sezoni drame na srpskom jeziku Izbor najboljih glumaca u sezoni drame na srpskom jeziku Izbor najboljih glumaca u sezoni drame na srpskom jeziku Izbor najboljih glumaca u sezoni drame na srpskom jeziku Izbor najboljih glumaca u sezoni drame na srpskom jeziku Izbor najboljih glumaca u sezoni drame na srpskom jeziku Izbor najboljih glumaca u sezoni drame na srpskom jeziku
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4063
Povezane teme

Narodno pozorište

pozorišna predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.