Komentara: 4
Pregleda: 3060
Foto

Profesor dr Endre Šili držao predavanje mladim matematičarima

28.08.2021. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Profesor dr Endre Šili, redovni profesor Univerziteta u Oksfordu, držao je u petak predavanje mladim matematičarima u školi „Gaus“.
Profesor dr Endre Šili držao predavanje mladim matematičarima

Akademik i predavač na mnogim univerzitetima Subotičanima, kojima je matematika velika ljubav, držao je predavanje o „Navier-Stokesovim“ jednačinama.

- S obzirom da pada kiša biće reči o kretanju vode jer se sve prirodne pojave mogu objasniti matematičkim jednačinama. Govoriću o istorijatu oblasti, rešivim i nerešivim problemima u vezi sa ovim jedničainama. Matematika je izuzetno važna oblastu, čini mi se da deci nije jasno koliko je ona široka i primenljiva oblast i zato ću deci predstaviti i neke indikacije o njenoj primeni – kaže profesor Šili.

Profesor dr Endre Šili držao predavanje mladim matematičarimaDr Endre Šili je ovogodišnji laureat priznanja „Pro Urbe“ a za tu nagradu ga je predložilo Društvo matematičara iz Subotice.

- Počastvovani smo što je pristao da dođe i održi predavanje našim đacima koji su se opredelili za matematičku profesiju, idu na takmičenje i studiraju. Matematičari su nesebični i skromni, jer svaki dan naiđu na neki problem koji ne mogu da reše a to je i glavna osobina našeg gosta – kaže profesorka matematike Ljubica Kiselički.

Profesor dr Endre Šili držao predavanje mladim matematičarima

Izvor: Subotica.com
Predavanje profesora dr Endrea Šilija talentovanim matematičarima Predavanje profesora dr Endrea Šilija talentovanim matematičarima Predavanje profesora dr Endrea Šilija talentovanim matematičarima Predavanje profesora dr Endrea Šilija talentovanim matematičarima Predavanje profesora dr Endrea Šilija talentovanim matematičarima Predavanje profesora dr Endrea Šilija talentovanim matematičarima Predavanje profesora dr Endrea Šilija talentovanim matematičarima Predavanje profesora dr Endrea Šilija talentovanim matematičarima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3060
Povezane teme

endre šili

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.