Komentara: 1
Pregleda: 2006

Produženo radno vreme cvetnih pijaca i groblja uoči i tokom verskih praznika

28.10.2021. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Uoči i tokom verskih praznika posvećenim sećanju i obilasku večnih kuća najmilijih pijace na kojima se prodaje cveće, kao i subotička groblja, radiće produženo.
Produženo radno vreme cvetnih pijaca i groblja uoči i tokom verskih praznika
Foto: Ilustracija, arhiva

Rimokatolički vernici obeležiće 1. novembra praznik Svi sveti, posvećen svim svecima, dok će pravoslavni vernici 6. novembra obeležiti jesenje ili Mitrovske zadušnice, posvećene molitvama za umrle srodnike i prijatelje.

Tokom predstojećih verskih praznika, od 29. oktobra do 2. novembra, pijace kojima upravlja Javno komunalno preduzeće „Subotičke pijace“ će zbog prodaje cveća raditi produženo, do 17 časova.

Kao i prethodnih godina, JKP "Pogrebno" će za vreme trajanja praznika produžiti radno vreme svih groblja, ali napominju da 1. i 2. novembra neće biti moguće ući u groblje kolima, zbog čega savetuju da za takve posete stariji, teško pokretni i nepokretni građani iskoriste subotu ili nedelju, kada se očekuje manja gužva.

- Na groblja će se u subotu i nedelju moći ući kolima i sugerišemo da to bude u prepodnevnim časovima, dok 1. i 2. novembra to neće biti moguće zbog velikog broja ljudi. Ove godine će sva groblja od 30. oktobra do 2. novembra raditi od 7 do 21 čas, kako bismo što većem broju građana omogućili da posete groblja osvetljena svećama, što se pokazalo kao dobra praksa, dok od srede prelazimo na zimsko radno vreme 7 do 17 časova - kaže Vesna Prćić, direktorka JKP "Pogrebno".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2006

Povezana vest

Povezane teme

svi sveti

zadušnice

grobljansko cveće

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.