Komentara: 14
Pregleda: 6081

Produžava se rad kafića i restorana u zatvorenom do 23 časa

28.09.2020. u 12:43h > 16:05
Izvor: Subotica.com
Nacionalni Krizni štab ublažio je mere, a one se ovom prilikom odnose na rad kafića i restorana, koji će moći da rade u zatvorenom do 23 časa, dva časa duže nego ranije.
Produžava se rad kafića i restorana u zatvorenom do 23 časa

Krizni štab doneo je danas Odluku o ublažavanju mera zbog stabilne epidemijske situacije. Rad kafića i restorana u zatvorenom prostoru produžava se do 23 časa, uz poštovanje svih propisanih mera.

Kako RTS prenosi, epidemiolog Darija Kisić Tepavčević rekla je posle sednice Kriznog štaba da je epidemijska situacija izuzetno stabilna ali nesigurna, sa nekoliko desetina novozaraženih osoba dnevno. Shodno tome, doneta je odluka da se produži rad kafića i restorana u zatvorenom prostoru.

- Razmatrali smo održavanje manifestacija, iako je povoljnija situacija, mislimo da još uvek ne treba da dozvolimo, jer su veliki napori uloženi da bude povoljna situacija da bismo sad popustili - zaključila je Kisić Tepavčević.

Kako se navodi, ukupan broj ljudi u zatvorenom prostoru restorana i kafića treba da bude ograničen kvadraturom prostorije, a udaljenost između gostiju treba da bude najmanje jedan i po metar.

- Ovu meru ćemo sa velikim oprezom da pratimo jer znamo da je boravak u zatvorenom prostoru mnogo veći faktor rizika za prenošenje infekcije nego u otovrenom i ukoliko se primeti i najmanje povećanje učestalosti obolevanja, doći će do korekcije ove mere - objasnila je Kisić Tepavčević.

Na svojoj 15. vanrednoj sednici Štab za vanredne situacije Grada Subotice (ŠVSGS) potvrdio je ovu Odluku.

- Naređuje se privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da u ugostiteljskim objektima kao i noćnim klubovima na teritoriji Grada Subotice, ograniče radno vreme na period od 6 do 23 časa uz obaveznu primenu svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih i korisnika usluga, a posebno onih koji se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti kovid-19 - navodi se u Naredbi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 6081

Povezana vest

Povezane teme

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.