Komentara: 15
Pregleda: 11933

Prodaje se imovina "Podrum Palića"

05.12.2015. u 22:16h
Izvor: Subotica.com
Veliki deo nepokretne imovine nekadašnjeg giganta "Podruma Palić" u stečaju, koji je pre pet godina bankrotirao, odlukom stečajnog upravnika i Privrednog suda u Subotici u petak je ponovo oglašen na prodaju.
Prodaje se imovina "Podrum Palića"

Kako je navedeno u oglasu, prodaju se odvojeno dve imovinske celine „Stari“ i „Novi podrum“ u fabričkom kompleksu na adresi Josipa Kolumba 33, na Paliću.

Stari deo ili „Paket dva“ između ostalog čine proizvodna hala sa nadstrešnicom, trafostanica, upravna zgrada sa starim podrumom, destilerijom, bivšom radionicom... Svi objekti su pod hipotekom, a procenjena vrednost imovine je 625.002 evra.

Do sada su prodati samo objekti u Zelenorskoj ulici i nekadašnjem Stipić salašu, dok ostala imovina čeka kupca. Kako nezvanično saznajemo, postoje zainteresovani za kupovinu „Paketa dva“, dok je „Paket tri“ pod velikim znakom pitanja i biće ga vrlo teško prodati.

Drugu celinu ili „Paket tri“ čine objekti namenski građeni za preradu grožđa i proizvodnju vina - proizvodni pogon sa pratećim sadržajima, skladište za barik sa podrumom, skladište za fermentaciju, skladišta za vino, montažna trafo stanica i upravna zgrada. I ovi objekti su pod hipotekom, a njihova cena je 1.067.709 evra.

U poslednjih nekoliko godina jedini ozbiljniji zainteresovani za kupovinu imovine preduzeća bio je makedonski „Tikveš“, ali kada je stavljena na papir cena i sve ono što je potrebno uložiti, Makedonci su odustali od svoje namere.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 11933
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.