Komentara: 6
Pregleda: 2049
Foto

Probleme po pitanju Zakona o nacionalnim manjinama rešavati dijalogom

23.11.2012. u 19:51h
Izvor: RTV Yueco
Probleme po pitanju Zakona o nacionalnim manjinama rešavati dijalogom

Problemi nastali primenom Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina u oblasti obrazovanja mogu se rešiti jedino dijalogom lokalne samouprave i nacionalnih saveta, zaključeno je na današnjem sastanku gradonačelnika Subotice Modesta Dulića i pokrajinskog sekretara za upravu, propise i nacionalne zajednice Andora Delija.

Dulić je Delija upoznao i sa poslednjim odlukama Skupštine grada Subotica kojima su osnivačka akta kulturnih ustanova usaglašena sa Zakonom o kulturi i Zakonom o nacionalnim savetima.

Pored problema sa školskim odborima, Dulić i Deli su razgovarali i o projektima koje je finansirao sekretarijat za propise, upravu i nacionalne zajednice, gde je u načelu postignut dogovor za podršku projektima i u narednoj godini, koja će zavisiti od visine budžeta Vlade Vojvodine.

Izvor: RTV Yueco
Poseta potpredsednika Vlade AP Vojvodine mr Andora Delija Poseta potpredsednika Vlade AP Vojvodine mr Andora Delija Poseta potpredsednika Vlade AP Vojvodine mr Andora Delija Poseta potpredsednika Vlade AP Vojvodine mr Andora Delija Poseta potpredsednika Vlade AP Vojvodine mr Andora Delija Poseta potpredsednika Vlade AP Vojvodine mr Andora Delija Poseta potpredsednika Vlade AP Vojvodine mr Andora Delija Poseta potpredsednika Vlade AP Vojvodine mr Andora Delija
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2049
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.