Komentara: 20
Pregleda: 7230

Problem azilanata u Subotici ne može se rešiti sam

16.06.2012. u 19:59h
Izvor: RTV Yueco
Službenici Carine protekle nedelje su sprečili dvojicu stranih državljana da ilegalno pređu državnu granicu na graničnom prelazu Horgoš. Službenici Carine u pretrazi kamiona koristili su mobilni skener, a pakistanski i avganistanski državljani otkriveni su među plastičnim rezervoarima u tovarnom delu kamiona.
Problem azilanata u Subotici ne može se rešiti sam

Ovo je samo jedan u nizu slučajeva otkrivanja ilegalnih imigranata pomoću mobilnog skenera na graničnom prelazu Horgoš, koji su praćeni informacijama o međusobnim obračunima ili prisustvu imigranata u Subotici.

Profesor na Kriminalističko – policijskoj akademiji Milan Žarković ocenjuje da pitanje ilegalnih migranata nije pitanje kojim samo treba da se bavi Srbija, jer oni najčešće dolaze iz zemalja Evropske unije kao što je Grčka.

On je takođe rekao da Srbija ima obavezu da ispoštuje sve međunarodne i domaće propise po pitanju lica koja zatraže azil u samoj Srbiji, i dodao da pitanje migranata kojima je Subotica i Srbija samo usputna stanica nije pitanje koje će jedna lokalna samouprava rešiti samostalno.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 7230

Povezana vest

Povezane teme

granični prelaz horgoš

Kelebija

carina Subotica

subotička carina

azilanti

zbrinjavanje azilanata

granični prelaz kelebija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.