Komentara: 7
Pregleda: 2206

Priznanje za projekat "Art Nouveau" iz oblasti kulturnog nasleđa

15.11.2018. u 15:17h
Izvor: subotica.rs
Na šestoj Nacionalnoj konferenciji o prekograničnoj saradnji, održanoj u Beogradu, kao jedan od najboljih projekata u oblasti kulturnog nasleđa, nagrađen je projekat „Art Nouveau“ - održiva zaštita i promocija Art Nouveau baštine u Dunavskoj regiji, koji Grad Subotica u saradnji sa 11 partnera iz sedam zemalja sprovodi u okviru Interreg Dunavskog transnacionalnog programa. Priznanje je u ime Grada Subotice primila Zagorka Panić, menadžerka grada.
Priznanje za projekat "Art Nouveau" iz oblasti kulturnog nasleđa

Osnovi cilj Nacionalne konferencije o prekograničnoj saradnji, koju je organizovalo Ministarstvo za evropske integracije, Nacionalno telo u programima prekogranične i transnacionalne saradnje u kojima učestvuje Srbija, jeste predstavljanje rezultata programa prekogranične i transnacionalne saradnje koji se sprovode u našoj i u okolnim zemljama, kao i mogućnosti za buduću saradnju u okviru nove finansijske perspektive Evropske unije.

Na skupu su učestovavali Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije u Vladi Srbije, Štefen Hudolin, šef II sektora operacija Delegacije Evropske unije u Srbiji, Simona Pohlova, predstavnica Evropske komisije, predstavnici diplomatskog kora, lokalnih samouprava i drugi subjekti na prekograničnim programima.

Priznanje za projekat "Art Nouveau" iz oblasti kulturnog nasleđa

Imajući u vidu da je 2018. godina proglašena godinom evropske kulturne baštine, cilj je da se ukaže na značaj i vrednovanje evropske kulture, ali i da se podstaknu građani da otkrivaju i uče o tom nasleđu.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 2206
Povezane teme

Grad Subotica

priznanje

kulturna baština

kulturno nasleđe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.