• Pregleda: 1308

Priznanje za projekat "Art Nouveau" iz oblasti kulturnog nasleđa

Na šestoj Nacionalnoj konferenciji o prekograničnoj saradnji, održanoj u Beogradu, kao jedan od najboljih projekata u oblasti kulturnog nasleđa, nagrađen je projekat „Art Nouveau“ - održiva zaštita i promocija Art Nouveau baštine u Dunavskoj regiji, koji Grad Subotica u saradnji sa 11 partnera iz sedam zemalja sprovodi u okviru Interreg Dunavskog transnacionalnog programa. Priznanje je u ime Grada Subotice primila Zagorka Panić, menadžerka grada.
Priznanje za projekat "Art Nouveau" iz oblasti kulturnog nasleđa

Osnovi cilj Nacionalne konferencije o prekograničnoj saradnji, koju je organizovalo Ministarstvo za evropske integracije, Nacionalno telo u programima prekogranične i transnacionalne saradnje u kojima učestvuje Srbija, jeste predstavljanje rezultata programa prekogranične i transnacionalne saradnje koji se sprovode u našoj i u okolnim zemljama, kao i mogućnosti za buduću saradnju u okviru nove finansijske perspektive Evropske unije.

Na skupu su učestovavali Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije u Vladi Srbije, Štefen Hudolin, šef II sektora operacija Delegacije Evropske unije u Srbiji, Simona Pohlova, predstavnica Evropske komisije, predstavnici diplomatskog kora, lokalnih samouprava i drugi subjekti na prekograničnim programima.

Imajući u vidu da je 2018. godina proglašena godinom evropske kulturne baštine, cilj je da se ukaže na značaj i vrednovanje evropske kulture, ali i da se podstaknu građani da otkrivaju i uče o tom nasleđu.

Izvor: Subotica.rs

povezane teme

7
PUTIN Odgovori
Pa to prosto nije istina!
Nagrade su dobili Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture i Gradski muzej, što se vidi i na zajedničkoj fotografiji jer su direktori primili nagrade. Ali to nije tako važno, nego ove političarke da se pokažu.
Ako rog laže koza ne laže....
http://www.mei.gov.rs/src/vesti/1535/189/335/detaljnije/j-joksimovic-otvaramo-vrata-i-vidike-gde-se-nalazi-novac-eu/
https://www.youtube.com/watch?v=AxoHyw1cCAA
Vjestica
Pa zar ta preduzeca nisu deo uprave Grada Subotice ili se ovde potencira opozicioni latentni stav?!
Karoling
Жута ботчина!
PUTIN Odgovori
To nisu preduzeća nego ustanove kulture, čiji osnivač je grad. I te ustanove kulture su dobile priznanje za sasvim drugi projekat. Treba slušati, čitati i gledati pažljivo, nije teško za onoga ko je završio osnovnu školu.
Al nije to važno, bitno je da su se cicke slikale sa ministarkom. A priznanje pojela maca...nigde ga nema...
Koza ipak ne laže...
Ili ipak laže...
A to da gradske mačkice nisu primile nikakvu nagradu je istina, a ne latentni opozicioni stav, šta god on bio...
Ni vještice nisu ono što su nekad bile...
Vjestica
Putine, prvo je vrlo nekulturno i nije dzentlmenski dame nazivati cicama i mackicama, a pogotovo doticne koje svojim radom, zalaganjem i obrazovanjem zasluzuju postovanje, tako da nemoj da blatis ime Putina svojim nekulturnim i vrlo otvorenim opozicionim ponasanjem, jer Putin jeste dzentlmen i uvek ce to ostati, a ti po svemu sudeci u ovom zivotu to neces biti.
Nedim Odgovori
Jadranka Joksimović ima razloga da se smeje pošto će to biti naš novi ambasador u Velikoj Britaniji.
PUTIN Odgovori
Kakvo opoziciono ponašanje. Pa opozicija koja se slizala sa pozicijom ruši gradski centar i gradi luksuzne stanove. Zbližila ih šuška...Ma briga me i za jedne i druge, sve je to ista kamarila...
A epiteti cicke i mačkice su kompilimenti. Vređanje bi eventualno bilo kada bi ih čovek nazvao pravim imenom, mada bi to bila istina...
A o radu, zalaganju i obrazovanju stvarno ne bih...
Poenta je da one nisu, niti imaju za šta da budu nagređene. Poenta je da su nagrađeni Zavod i Muzej - ali to nije bila vest. Jer direktorka Zavoda i direktor Muzeja su se slikali sa ostalim nagrađenima, a nisu poleteli ministarki u zagrljaj, pa zato i nisu vest, mada su zaslužili...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.