Komentara: 13
Pregleda: 3263

Priznanja Vojvodini i njenim gradovima

07.03.2012. u 02:28h
Izvor: SuMedija
Priznanja Vojvodini i njenim gradovima

Predsednik Vlade AP Vojvodine, Bojan Pajtić, i direktor VIP Fonda, Branislav Bugarski, primiće sutra u Kanu (Francuska) priznanje koje je Vojvodina dobila kao četvrta destinacija na listi "TOP 10 evropskih gradova i regiona za strane direktne investicije (SDI)", u kategoriji efektivnosti troškova ulaganja.

Konkurs „Evropski gradovi i regioni budućnosti" tradicionalno raspisuje magazin „fDi Intelligence", deo "Fajnenšl tajmsa" (Financial Times) koji analizira tržišta i pruža vredne informacije onima koji promovišu svoju lokaciju, koji traže novu biznis lokaciju ili samo analiziraju trendove. Fond za podršku investicija u Vojvodini ispunio je aplikaciju sa detaljnim uslovima poslovanja u Vojvodini, i od 110 prijavljenih evropskih regiona, Vojvodina je ušla među deset najboljih, zauzevši četvrto mesto u kategoriji TOP 10 REGIONA, po kriterijumu efektivnosti troškova ulaganja.

I dva vojvođanska grada, Inđija i Sremska Mitrovica, osvojila su drugo i treće mesto po istom kriterijumu, dok je Subotica zauzela deseto mesto u kategoriji TOP SDI strategije gradova.

Lista SDI gradova i regiona budućnosti nastala je prikupljenjem podataka u 253 evropska grada i 110 regiona u Evropi. Ocenjivano je šest kategorija: ekonomski potencijali, ljudski resursi, troškovna isplativost, kvalitet života, infrastruktura i biznis klima.

Kategorije u okviru kojih su gradovi i regioni ocenjivani su: glavni gradovi (više od milion stanovnika), veliki gradovi (između pola miliona i milion), mali gradovi (između 250 hiljada i 500.000), mikro gradovi (ispod 250.000), veliki regioni (više od 250.000) i mali regioni (ispod 250.000 stanovnika).

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 13
Pregleda: 3263
Povezane teme

investicije u Suboticu

Grad Subotica

Investiranje u Suboticu

privlačenje stranih investicija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.