Komentara: 1
Pregleda: 2459

Priznanja dobrovoljnim davaocima krvi

23.02.2013. u 00:51h
Izvor: RTV Yueco
Pod pokroviteljstvom potpredsednice Skupštine AP Vojvodine zadužene za oblast zdravstva prof. dr. Branislave Belić, u prisustvu velikog broja dobrovoljnih davalaca krvi, predstavnika Crvenog krsta i Zavoda za transfuziju krvi, danas je u skupštinskom Klubu poslanika osmi put za redom održana tradicionalna svečanost povodom "Dana zahvalnosti za datu krv".
Priznanja dobrovoljnim davaocima krvi

Višestrukim davaocima, zaposlenim u pokrajinskim organima, službama, Skupštini i Vladi AP Vojvodine, koji su 5, 10 i 20 puta dali krv, zahvalnice Crvenog krsta u znak priznanja za izraženu ljudsku humanost, uručila je prof.dr Mira Govorčin, predsednica Crvenog krsta grada Novog Sada. Dodeljeno je ukupno 45 zahvalnica.

Pozdravljajući davaoce i nagrađene, domaćin skupa prof. dr Branislava Belić izrazila je veliko zadovoljstvo što se u pokrajinskoj upravi redovno i veoma uspešno organizuju akcije davanja krvi, kojima se odazove veliki broj zaposlenih i zahvalila se Aktivu dobrovoljnih davalaca na izuzetnom zalaganju i rezultatima koji se ogledaju ne samo u akcijama dobrovoljnog davanja i prikupljenoj količini krvi, već i u uspešnoj motivaciji ljudi. Svečanost je kao i prethodnih godina protekla u znaku uspeha grada Novog Sada i opština sa teritorije AP Vojvodine u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi po glavi stanovnika i bila je dobra prilika da se sagleda stanje u toj oblasti, kao i da se građanima još jednom uputi apel da učestvuju u akcijama dobrovoljnog davanja.

Čestitajući nagrađenim kolegama na humanosti, mr Erna Šumec, sekretarka Osnovne organizacije Crvenog krsta pokrajinskih organa i službi podsetila je da je ta organizacija i u proteklom periodu osim dobrovoljnog davalaštva, imala i brojne druge akcije i najavila njihov nastavak.U tom smislu, nastaviće se dosadašnje akcije preventivnih i sistematskih pregleda žena, ali od sada i muškaraca, a pored davanja krvi, u planu je i pokretanje akcije davanja trombocita, kazala je ona.

Predstavnici Zavoda za transfuziju krvi, Crvenog krsta grada Novog Sada i AP Vojvodine kao i Kluba 100 dobrovoljnih davalaca koji su takođe čestitali nagrađenima na postignutim rezultatima, istakli su da su ponosni na dobru komunikaciju i saradnju sa Aktivom dobrovoljnih davalaca krvi u pokrajinskoj upravi. Organizator današnje svečanosti povodom "Dana zahvalnosti za datu krv", bila je Osnovna organizacija Crvenog krsta pokrajinskih organa i službi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2459
Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.