Komentara: 9
Pregleda: 1835

Privredni potencijali Vojvodine predstavljeni na Sajmu u Dubaiju

19.01.2022. u 13:56h
Izvor: Subotica.com
U oviru šeste tematske nedelje „Globalni ciljevi“ na Dubai Expo izložbi u Paviljonu Republike Srbije promovisani su privredni potencijali AP Vojvodine, sa posebnim akcentom na sektor prateće automobilske industrije, agrobiznisa i informacionih tehnologija.
Privredni potencijali Vojvodine predstavljeni na Sajmu u Dubaiju

Delegaciju funkcionera i privrednika iz Vojvodine predvodi Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, a među 15 kompanija iz Vojvodine je i tri kompanije iz našeg grada.

- Sektor prateće automobilske industrije je poslednjih godina postao izuzetno važan jer u Vojvodini veoma uspešno posluju fabrike svetskih giganata, kakvi su , uz ostale nemački „Kontinental Automotive“ britanski „Aptiv“ ili američki „ Lir“ – predočio je šef delegacije Nenad Ivanišević. - Sektor informacionih tenologija je poslednjih godina u Vojvodini u apsolutnoj ekspanziji i napreduje najvećom brzinom a ispred sebe ima praktično neograničeni prostor za dalji prosperitet. Sve to daje veliki doprinos izvozu srpskog sektora informacionih tehnologija koji je, na godišnjem nivou, dostigao neto iznos od 1,2 milijarde evra. Sve su to razlozi zbog kojih su  naša pokrajina i Novi Sad kao njeno administrativno, privredno i naučno- obrazovno središte, zaista jedan od ključnih centara i lidera u tom sektoru.

Privredni potencijali Vojvodine predstavljeni na Sajmu u DubaijuZa obrazovanje kadrova i za istraživački rad izuzetno je važan, pre mesec dana otvoreni Naučno – tehnološki park u koji su Republika Srbija i AP Vojvodina uložile 26 miliona evra i koji se prostire na 30 000 kvadratnih metara. Prostor za dalju ekspanziju sektora informacionih tehnologija ali i drugih sektora u Vojvodini praktično je neograničen poručeno je na promociji AP Vojvodine.

Događaju su prisustvovali i predstavnici drugih Paviljona na Dubai Expo 2020 poput delegacije kineske provincije Guangdong, Slovačke, Hrvatske, Mađarske, Slovenije...

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 1835
Povezane teme

Nenad Ivanišević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.