Komentara: 48
Pregleda: 14797

Priveden jedan od maloletnih "bicikl bandita" sa Radijalca

05.06.2018. u 11:39h
Izvor: Subotica.com
Priveden jedan od maloletnih "bicikl bandita" sa Radijalca

Građane Subotice nedavno je uznemirila vest koja se pojavila u medijima, a vezano za učestalе krađe, prevashodno na teritoriji Radijalca, gde su građani prijavljivali muškarce mlađe dobi koji uglavnom za žrtve uzimaju starije žene, otimaju im nakit oko vrata ili ručnog zgloba i druge vrednosti. Neretko su opisi stizali u vidu "bicikl banditi" jer su izvršioci delovali munjevito, biciklima dirеktno na žrtvu.

Policija je prethodnih nedelja intenzivno tragala za izvršiocima ovih teških krađa, te je operativnim radom došla do saznanja koja su pomogla da se neki od izvršilaca identifikuju, a zatim i privedu radi daljih ispitivanja i utvrđivanja okolnosti. Nakon obrade slučaj je prepušten nadležnom tužilaštvu, a maloletna lica se brane sa slobode.

Kako saznajemo radi se o grupi maloletnika koja već duže vreme vrši krivična dela, uglavnom ovog tipa, ali nažalost njihova maloletnička prava onemogućavaju sistem da se prema njima postavi dovoljno represivno kako bi ih, makar sklanjanjem sa ulice, onemogućili da dalje vrše ova krivična dela.

Slučaj koji je prijavila jedna od žrtvi sa Radijalca je rasvetljen u subotu popodne. Jedan od osumnjičenih maloletnika priznao je delo za koje se sumnjiči, nakit je pronađen u njegovom posedu i vraćen vlasnici.

Iz Policijske uprave Subotica apeluju na sugrađane da oprate pažnju i bespotrebno ne ističu vredan nakit i druge predmete koje bi mogle biti lak "plen" ovim sitnim razbojnicima, kao i da o eventualnim saznanjima o izvršiocima ovih krivičnih dela obaveste nadležne na broj 192 ili lično u nekoj od policijskih stanica.

Kako bi se stopa kriminala svela na što niži mogući nivo policijski službenici u uniformi i civilu prisutni su svakodnevno na širem području centra grada i u saradnji sa građanima preventivno deluju, čineći zajednicu bezbednijom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 48
Pregleda: 14797
Povezane teme

teška krađa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.