Komentara: 3
Pregleda: 3962

Priručnik za postupanje u vanrednim situacijama

23.01.2013. u 14:32h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici je predstavljen Priručnik o ponašanju u vanrednim situacijama na srpskom, mađarskom i romskom jeziku. Ukupno je štampano 65.000 publikacija, od kojih 52.000 su na srpskom jeziku, a po tri hiljade priručnika na pomenutim jezicima manjina i albanskom, kao i na engleskom. Cilj je da građani znaju kako da se ponašaju u vanrednim situacijama.
Priručnik za postupanje u vanrednim situacijama

Porodični priručnik za ponašanje u varednim situacima obuhvatio je sve katastrofe koje se događaju u našoj zemlji. Prema podacima, Sektora za varedne situacije u protekle tri decenije višestruko je povećan broj katastrofa koje su za posledicu imale ljudske žrtve. U požarima malo ko strada od vatre u većini slučajeva se ljudi uguše od dima.

Sektor za vanredne situacije u saradnji sa Misijom OEBS-a, a uz podršku Švedske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj je štampao priručnike. Publikacije se nalaze ma sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova u pdf formatu i može da se preuzme.

Sektor za varedne situacije je pozvao gradonačelnike i predsednike Skupštine gradova da uzmu učešće u u projektu i obezbede štampanje određenog broja priručnika za građane. Cilj je da svaka kuća ima priručnik, a u drugoj fazi projekta u planu je predstavljanje publikacije i u školama.

Izvor: RTV Yueco
Predstavljen Priručnik o ponašanju u vanrednim situacijama Predstavljen Priručnik o ponašanju u vanrednim situacijama Predstavljen Priručnik o ponašanju u vanrednim situacijama Predstavljen Priručnik o ponašanju u vanrednim situacijama Predstavljen Priručnik o ponašanju u vanrednim situacijama Predstavljen Priručnik o ponašanju u vanrednim situacijama Predstavljen Priručnik o ponašanju u vanrednim situacijama Predstavljen Priručnik o ponašanju u vanrednim situacijama
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3962
Povezane teme

vanredna situacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.