Komentara: 0
Pregleda: 3000

Pripremne utakmice fudbalera Spartaka u Mađarskoj

30.01.2013. u 11:56h
Izvor: FK "Spartak"
Fudbalski klub "Spartak Zlatibor voda" odigrao je dve prve pripremne utakmice u Mađarskoj protiv Debrecena, trećeplasirane ekipe u Mađarskom prvenstvu. U prvo m meču Subotičani su izgubili sa 2:1, da bi sutradan pobedili sa 2:3. Petar Kurćubić, šef struke Subotičana zadovoljan je prikazanom igrom iako nije želeo ovako kvalitetnog rivala u prvoj proveri.
Pripremne utakmice fudbalera Spartaka u Mađarskoj

- U pripremi ove utakmice naišli smo na teškoće pošto nismo planirali da u ovoj fazi igrači provedu toliku minutažu na terenu. Ispalo je da su domaćini na tome insistirali. Poveli smo 26 igrača od kojih je većina odigrala celu utakmicu. Meč je odigran na veštačkoj travi i veoma sam zadovoljan sa učinkom igrača kako su to podneli fizički pogotovo sa onim momvcima koji su odigrali svih 90 minuta. Što se tiče samog kvaliteta igre, rano je govoriti o tome posle ove utakmice. Za protivnika smo imali izuzetno kvalitetnog rivala koji je u poslednjih deset godina šest ili sedam puta bio prvak Mađarske. Radi se o kvalitetnom timu sa iskusnim igračima. U prvoj utakmici smo nastupili sa igračima sa kojima smo izneli veći deo jesenjeg prvenstva. Utakmicu jesmno izgubili ali sam zadovoljan kako smo delovali na terenu. Napravili smo veliki broj šansi protiv jedne takve ekipe ali na našu nesreću nismo uspeli i da realizujemo i kao posledica toga je usledio poraz - istakao je Kurćubić

Druga ekipa revanširala se Mađarima u drugoj utakmici - U drugoj utakmici smo bili neravnopravni protivnici sa rivalom. Nastupili smo sa dečurlijom naspram iskusnih Mađarskih fudbalera. Mi smo istrčali sa izuzetno mladom postavom pa smo u većem delu bili inferiorni u odnosu na protivnika. Fudbal je čudan pa smo u jednoj takvoj igri došli do tri gola, pa čak mogli i do četvrtog u samoj završnici kada smo prospustili stopostotnu šansu. Jednu smo igrali mnogo bolje nego što rezultat govori a drugu smo mnogo bolje prošli nego što smo igrom pokazali.

Nebojša Mezei odigrao je jesenji deo u Fk Palić, potpisao četvorogodišnji ugovor i istakao se u prvoj utakmici postigavši dva gola Debrecenu - Mezei je sličan tip igrača kao i Puškarić koji može da deluje po celoj levoj strani. U fazi odbrane kao levi bek i gore kao krilni vezni igrač. Ovog puta je premešten u vezu igrao je gore desno i i već na samom početku meča iz slobodnog udarca postigao odličan gol a zatim još jedan i pokazao da i na toj poiziciji možemo računati na njega.

Sledeći protivnik je ekipa Proletera iz Novog sada. Meč će se odigrati danas (sreda) sa početkom od 12 časova - To je utakmica u kojoj ćemo izvesti dva tima koji će odigrati po 45 minuta, u kojoj ćemo ponovo pružiti svima šansu. Biće ovo prilika da odredimo spisak putnika za Budvu gde ćemo provesti dve nedelje.

Marko Adamović karijeru nastavlja u Radu - Jedan od standardnih prvotimaca, Marko Adamović karijeru će nastaviti u FK Rad. Nakon dogovora uprave Spartak Zlatibor vode i "građevinara", Marko se već nalazi u Beogradu u novoj sredini gde će uskoro biti predstavljen.

Adamović (1991g) je ofanzivni vezni igrač, koji je školu fudbala završio u Partizanu. U Spartak Zlatibor vodi je proveo tri godine i za to vreme odigrao 79 utakmica. Nastupio je i četiri puta za reprezentaciju Srbije do 19 god.

Golman Aleksić na meti španskih menadžera - Poznata španska agencija koja sarađuje samnogim fudbalskim klubovima kontaktirala je Željka Kneževića, podpredsednika kluba da su zainterovani za reprezentativnog golmana Branimira Aleksića. Najavili su dolazak u Crnu Goru gde bi pratili njegov rad.

Na adresu kluba ponovo je stigao poziv za nastup Aleksića u reprezentativnom dresu, na prvoj ovogodišnjoj prijateljskoj utakmici koju naša reprezentacija igra protiv Kipra. Aleksić je do sada bio standardni golman mlade reprezentacije a po rečima selektora Mihajlovića on ozbiljno računa na njegove usluge u narednim mečevima A selekcije.

Aleksić će se svojim saigračima u Budvi priključiti 7. februara, nakon prijateljskog meča Srbije i Kipra. Do kraja priprema braniće na nekoliko prijateljskih utakmica pa će biti prilike da se pokaže i menadžerima iz Španije.

Izvor: FK "Spartak"
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3000
Povezane teme

fudbalski klub spartak

spartak zlatibor voda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.