• Pregleda: 6561

Prinove u ZOO vrtu na Paliću – na svet došli mladunci antilope i dikobraza

Rode sleću u Zoološki vrt na Paliću. I bukvalno i figurativno. Dok čekaju da im se vrati par roda, koji se tu zaljubio i svio gnezdo, palićki Zoo vrt bogatiji je za mladunče antilope, koje je došlo na svet pre dva dana, i nešto starojeg dikobraza.
Prinove u ZOO vrtu na Paliću – na svet došli mladunci antilope i dikobraza

Mladunče antilope je još uvek pod nadzorom veterinara i daleko od očiju posetilaca, ali zato je mali dikobraz uz svoju majku. Preslatka bodljikava životinjica, nalik na prasence, na prečac će osvojiti srca posetilaca.

Novi stanovnici su i tri mužjaka servala,  koji su prezimeli na Paliću i sada su pušteni u prvi ispust.

- Jako su graciozni, zanimljivi i vredan dodatak zbirci životinja iz Afrike – kaže biolog Kristijan Ovari.  - Posetioci mogu da ih nađu u objektu koji se nalazi između leoparda i mrkog medveda. U pitanju je vrsta sisara iz porodice mačaka, vitkog je tela,  krzno mu je smeđe boje veoma lepo išarano tačkama i prugama i ima najduže noge u odnosu na telo od svih mačaka i to je ono što ga čini karakterističnim.

Atrakcija za posetioce je i lavica Kjara, mladunče koje je dočekano sa oduševljenjem. Sada raste uz mamu i tatu, vesela je i okretna. I jedina ima hrabrosti da dođe kod oca, „kralja životinja“ i pojede mu hranu.

Medved Medeni je na Sretenje izašao iz pećine i najavio kraj zime i dolazak lepih dana.  Međutim, očigledno se nije skroz naspavao pa je još uvek zubato sunce iskoristio za popodnevnu dremku.

U njegovoj pozociji bio je i šimpanza Tomi. Za razliku od njih, foka je aktivna od ranog jutra, a u prvim lepim danima hedonistički uživaju i žirafa, tigrovi, nojevi, zebra, lemuri i mnogi drugi stanovnici palićkog životinjskog carstva.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

10
Neznani Odgovori
Jesu li nabavili slona? Nisam bio dugo, al od oce sezone moram da pocnem da se druzim sa zivotinjama posto su ljudi losi :)
Sky
Mislim da nisu, ne znam da li im je u planu
PeraIzCuruga Odgovori
Kako ih nije sramota da simpanzu drze u onakvom kavezu... sramota !
Subotica Susu Odgovori
Треба још омасовити број животиња, али свакако диван простор за шетњу са децом.
srdjan Odgovori
Pozdravljam odluku uprave da se cena sezonske karte sa 1200 din (proslogodisnja cena) podigne na 3500 din.
Pretpostavljam da ce to doprineti masovnijoj poseti porodica.
mama Odgovori
al uzivaju na suncu..ni brige ni pameti...
Opalac
Imaju oni pameti mngo vise nego svi mi zajedno
Svetlana Odgovori
Grozno je ta divna stvorenja držati u kavezima. Mogli bi u parkovima prirode, napraviti virtualni prikazi životinja. A deca sa svojim roditeljima bi trebalo da se druže sa DOMAĆIM životinjama. Muče, sirote bele medvede a deca bi rado gledala kravu ili kozu ili koke...
Anti vakcinaš Odgovori
Dosta je urađeno u odnosu na prethodnu upravu, zahvaljujući zalaganjima zaposlenih, najviše Kristijanu Ovariju. Radnicima nije lako da rade, plate su male (ko i svuda), a direktor steže i dalje. Nadam se da će otići svi na bolovanje, kao u Su transu, i da onda menadžment firme shvati kako treba da se vodi firma, i da se uključi uprava grada da to resi kao i u lokalnom prevoznom preduzeću. Isto kao i za direktora Su transa, tako i za direktora Zoo vrta ostaće jedna velika mrlja. Nažalost, u ovom iskrivljenom sistemu vrednosti to niko neće ni primetiti. Ili hoće? Nadam se
Tako je Odgovori
Place mi se kad vidim kako zive tamo, nikad vise necu u nas zooloski vrt!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.