• Pregleda: 12886

Primedbe na Master plan: Palić treba da ima sadržaj tokom cele godine

Palić mora da pruži odgovarajuće sadržaje tokom cele godine, a ne samo tokom letnjih meseci, jedna je od primedbi koju je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine uputio na Master plan razvoja Palića.
Primedbe na Master plan: Palić treba da ima sadržaj tokom cele godine

U tom sekretarijatu smatraju da pored neophodnog unapređenja stanja životne sredine u širem okruženju Palićkog i Ludaškog jezera, jedan od osnova budućeg razvoja Palića leži u iskorišćenju geotermalnih kapaciteta, odnosno tople, mineralne vode koja ima i lekovita svojstva.

U tom cilju pozdravljaju opredeljenje da posebno važni sadržaji sadržaji budu Medikal spa i velnes centar i Centar vodene zabave na otvorenom sa bazenima i sadržajima za zabavu.

"Smatramo, međutim da Palić, kao destinacija, mora da pruži odgovarajuće sadržaje tokom cele godine, a ne samo tokom letnjih meseci. Stoga smatramo da je pored Centra vodene zabave ne otvorenom treba predvideti i druge sadržaje, kao što je Zatvoreni centar vodene zabave, koji bi bio generator posete Paliću i tokom jeseni, zime i proleća", navode u Sekretarijatu.

Nadležni u tom sekretarijatu smatraju da samo sadržaji koji funkcionišu tokom cele godine mogu da pokrenu novi razvoj Palića, odnosno "pruže celogodišnje sadržaje Subotičanima i gostima i neposredno i indiriktno generišu otvaranje novih radnih mesta u turizmu Palića i Subotice".

Kako je saopšteno, primedbe su upućene imajući u vidu da je Palić jedna od najznačajnijih turističkih destinacija u Vojvodini, kao i to da je Pokrajinska vlada jedan od osnivača preduzeća "Park Palić", zaduženog za razvoj turističke destinacije Palić i unapređenje životne sredine.

Novi Master plan razvoja turizma na Paliću naručila je lokalna samouprava, a izradila kuća "Horvat konsalting", koja je bila autor i prethodnog dokumenta, odbačenog sa obrazloženjem da nije zaživeo u praksi.

Novi Master plan nalazi se na javnoj raspravi, a o njemu će se izjasniti i Skupština grada Subotica.

Izvor: Agencija "Tanjug"

povezane teme

10
mile Odgovori
Sklonite sve one iz projekta Master plana, kojima je u interesu da se razvija banja u Moraholomu, a ne na Paliću.
AlwaysUltra Odgovori
Smatraju , ne smatraju ... Traze tortu kada nema ni kifle ! Tipicno nasa "pamet" !!
koto tamo peva Odgovori
Zanimljivo oko Palica.. Vec godinama se nesto raspravlja i palamudi a Palic neupotrebljiv. Nema ni autobuski prevoz nocu ni menjacnicu posle 16 h.. Ovo je turizam za 1 dan.. Ovi ovde se prave mutavi a i vrapci na grani znaju pricu o Moraholomu i Palicu.. i n ikom ni dlaka s glave ne fali.. Svidja mi se i to sto ista odbacena agencija opet nesto perdlaze.. Ovo su stvari za preispitivanje.. I to veliko.. Pola veka je ovde sve isto osim sto su neki privatnici napraivili objekte oko palica nadajuci se sreci..Jesu u ovom gradu svi poblesavili ili mi se samo cini.. Cuj, master plan.. pa ovo pa ono.. Hoce li neko konacno da uzme Palicku baru da je sredi ili ..............................
ivan Odgovori
Genijalno! Iz ove "primedbe" na Master plan se vidi površnost i diletantizam onih koji su Master plan radili i prihvatali (mislim na subotički politički estabilišment) ne uzimajući u obzir predloge i sugestije koji se mogu čuti svakodnevno od građana ali i kompetentnih ljudi ovog grada, zaintersovanih da se konačno pristupi konkretnim rešenjima za spas Palića, Dodao bih i nebulozu sa izgradnjom golf terena (ko će u Subotici igrati golf, i da li uopšte ima nekoga ko ga je ikada igrao?) ne uzimajući u obzir potrebe ostalih građana i posetilaca (budućih turista) su sastavni deo genijalnog x-tog izdanja Master plana za Palič, koji izgleda ponovo treba samo da pokrije nezajažljive apetite za novom proneverom novca namenjenog Paliću. Ovo je čist dokaz za to.
jozo bubnjar Odgovori
Dobro, komentarisati ista o master planu (ej, kakav crni master) je isuvisno i gubljenje vremena.... ali se neko lepo reklamira (ili bar pokusava) kroz ovaj tekst ;) :D
cile Odgovori
ja predlazem da se navuce zemlje i napravi jedno malo planince od oko 50m nadmorske visine .i napravi ski staza .imali bi palicki vrh .pa bi nam dolazili gosti i zimi koji i ovako ne dolaze na palic iz nekih turistickih razloga ,jel realno i ovako nema nista.al bi imali dobar alibi da posete palic i zimi.bilo bi idealno i za extremne sportove.recimo zaletis sa planine biciklom pravo u jezero.
cile Odgovori
bilo bi lepo recimo ,navuci zemlje i napraviti neku uzvisicu od oko 50m nadmorske visine.i nazvati je popularno palicki vrh!da moze da padne neki spust sa skijama!e onda bi lepo gospoda imala super alibi da dodju na palic.jer i ovako preko leta ne dolaze na palic zbog turizma .jel realno na palicu i nema nista.nikakva filizofija tu netreba .kad voda na palicu bude bila koliko toliko cista i ispravna ,palic ce dobiti sve!!!
jozo bubnjar Odgovori
@cile s obzirom da se Subotica, pa i Palic, nalazi na oko 100+ metara nadmorske visine, po tvojoj ideji o "planinici" od 50 metara nadmorske visine, mi bismo, ustvari, imali rupcagu duboku 50 metara :D :D :D :D :D :D
Ali, ideja ti je, u svakom slucaju, na mestu i podrzavam je ;) :D :D Davno sam se ovako dobro nasmejao :D :D iako je zalosno.
lakumity Odgovori
Od silnih master planova ( za koje neko uzima debele novce), Palić jedino nudi zatrovanu vodu.
Voda možda i nije bitna s obzirom na master plan. Izvinite mislio sam da je Palić jezero.
ZORICA SU Odgovori
Obavezno golf tereni...haha!nije bitno kome...samo nek ih ima...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.