Komentara: 3
Pregleda: 3959
Foto

Prikupljeno oko 350 hiljada dinara za senzore za kontrolu glukoze

15.11.2018. u 17:00h
Izvor: Subotica.com
Na Svetski dan borbe protiv dijabetesa, sinoć je u Hali sportova održan humanitarni koncert “Za život sa manje bola”. Koncert je organizovalo Udruženje dece i omladine obolelih od dijabetesa “Plavo srce 024”.
Prikupljeno oko 350 hiljada dinara za senzore za kontrolu glukoze

Organizacijom koncerta Udruženje “Plavo srce 024” želelo je da skrene pažnju javnosti na probleme sa kojima se suočavaju obolele osobe, a posebno deca. Kako je jedan od najvećih problema dece dijabetičara redovna kontrola šećera, koja zahteva neprijatno vađenje krvi iz prsta nekoliko puta na dan, koncert je organizovan sa ciljem da se prikupe sredstva za kupovinu senzora, koji omogućava potpuno bezbolnu kontrolu vrednosti šećera.

- Želimo da pružimo podršku našoj deci, slatkišima da istraju u njihovoj borbi sa trenutno neizlečivom bolešću - dijabetesom tipa 1. Koncert smo organizovali da bismo prikupili sredstva za kupovinu savremenih pomagala za kontinuirano merenje šećera koji zamenjuju tradicionalno bodenje iglom i merenje šećera iz prsta. Jedan senzor u proseku traje oko 14 dana i zamenjuje mesečno oko 200 do 250 bodenja i merenja iz prstića te dece. Svako merenje stvara određena oštećenja na nervnim završecima odnosno prstićima pa su posledice neminovne - rekao je Nebojša Bulatović, predsednik Udruženja dece i omladine obolelih od dijabetesa “Plavo srce 024”.

Prikupljeno oko 350 hiljada dinara za senzore za kontrolu glukoze

Na humanitarnom koncertu, koji je održan uz podršku Grada, nastupili su Perpetuum mobile, Marko Žigmanović, Ringeraja bend, Bojana Šarović i Igor Terzija, Tamburaški orkestar "Ravnica", učesnici takmičenja Zvezdice Granda, kao i kompozitor Marko Kon, koji je na svojoj koži osetio kako izgleda borba sa dijabetesom.

- Kad god sam u prilici, odazivam se na akcije koje su poput ove, humanitarnog tipa, a ovaj put sam i lično kao dijabetičar pogođen, pa smatram da je moja dužnost da se pojavim na ovakvom mestu i podržim decu - naglasio je Kon.

Od prodatih ulaznica i dobrovoljnih priloga prikupljena su sredstva u iznosu od oko 350 hiljada dinara, što će prema rečima članova Udruženja “Plavo srce 024” biti dovoljno za nabavku oko 60 senzora za kontrolu glukoze bez neprijatnosti i bola.

Prikupljeno oko 350 hiljada dinara za senzore za kontrolu glukoze

Izvor: Subotica.com
Humanitarni koncert "Za život sa manje bola" Humanitarni koncert "Za život sa manje bola" Humanitarni koncert "Za život sa manje bola" Humanitarni koncert "Za život sa manje bola" Humanitarni koncert "Za život sa manje bola" Humanitarni koncert "Za život sa manje bola" Humanitarni koncert "Za život sa manje bola" Humanitarni koncert "Za život sa manje bola"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3959
Povezane teme

humanitarni koncert

dijabetes

svetski dan borbe protiv dijabetesa

udruženje plavo srce 024

plavo srce

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.