Komentara: 2
Pregleda: 2532

Prikupljen novac za operaciju Norberta Horvata

27.07.2012. u 16:37h
Klavirskim večem pijanista iz Zagreba, koje je organizovalo udruženje Elekte, završena je humanitarna akcija prikupljanja sredstava potrebnih za operaciju ugradnje implatanata dvanaestogodišnjem Norbertu Horvatu.
Prikupljen novac za operaciju Norberta Horvata

Kroz ovu akciju prikupljeno je oko 4.000 od potrebnih 12.000 evra potrebnih za operaciju, što će biti dovoljno da se pokriju troškovi vezani za operaciju, dok će samu operaciju i nabavku implatanta finansirati mađarsko Ministarstvo za ljudske resurse, u čemu je posedovala i organizacija “Jedinstvo mađarske manjine”.

Dvanaestogodišnji Norbert Horvat dobio je termin za operaciju ugradnje implatanata – 19. septembar. Na taj način završena je višemesečna akcija prikupljanja novca za njegovu operaciju kojom će se sprečiti potencijano pucanje njegovog kičmenog stuba.

Mađarsko ministarstvo za ljudkse resurse, na osnovu zahteva Norbertovih roditelja i uz posredovanje subotičke kancelarije organizacije “Jedinstvo mađarske manjine”, finansiraće samu operaciju ugradnje i nabavku implatanata u Pečuju, dok je na roditeljima da sredstvima prikupljenim kroz ovu akciju pokriju ostale troškove.

Sinoćni koncert u Gradskoj kući bio je samo jedan u nizu koncerata organizovanih kako bi se prikupila sredstva za operaciju Norberta Horvata. U organizaciji udruženja Elekte sinoć su nastupali pijanisti iz Zagreba, kao i sam Norbert Horvat.

Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2532
Povezane teme

Humanitarna akcija

humanitarni koncert

norbert horvat

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.