Komentara: 0
Pregleda: 1977

Prikazan film o Dušku Radoviću

24.03.2014. u 14:19h
Izvor: RTV City
Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" u petak, 21. marta na Dan Goranovog proleća proslavila je 112. rođendan. Tim povodom, u školi je priređena svečana priredba, a u Čitaonici Gradske biblioteke prikazan je film „Subotički dani Dušana Radovića, pesnika oslobađajuće vedrine”.
Prikazan film o Dušku Radoviću

Film „Subotički dani Dušana Radovića, pesnika oslobađajuće vedrine” delo su Tomislava Vojnića i Vlade Šućura, novinara i kamermana radio televizije City, s obzirom da su učenici ove godine rođendan škole posvetili jednom od najvećih pisaca za decu koji je živeo u našem gradu, ali i činjenice da se ove godine obeležava 30 godina od njegove smrti.

Projekciji filma prisustvovao je i brat Duška Radovića, poznati atletski trener Branimir Brana Radović, koji je iskoristio priliku da se prošeta našim gradom i poseti kuću u kojoj je nekada živela njegova porodica. Duško Radović rođen je 1922. godine u Nišu, bio je pesnik, urednik, novinar, i aforističar.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 5 dana
Komentara: 0
Pregleda: 1977
Povezane teme

gradska biblioteka

Oš Ivan Goran Kovačić

duško radović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.