Komentara: 10
Pregleda: 4507

Prijem za "zlatnog" trenera Igora Žakića

09.10.2019. u 17:26h
Izvor: TV Subotica
Osvajaču zlatne medalje, Igoru Žakiću, danas je upriličen prijem povodom velikog uspeha srpske odbojke, ali i njegovog ličnog kao člana stručnog štaba šampiona Starog kontinenta, a čime se i svaki Subotičanin osetio ponosnim.
Prijem za "zlatnog" trenera Igora Žakića

Igor Žakić, trener Muškog odbojkaškog kluba "Spartak" skrenuo je na sebe pažnju subotičke sportske javnosti sjajnim rezultatima u okviru Superlige Srbije pošto je u prethodne tri godine uspevao da dovede ekipu u sam vrh, među tri najbolje u zemlji radeći pretežno sa mladim igračima.

Njegovu viziju i predanost poslu zapazio je i Nikola Grbić koji mu je pripremio mesto pomoćnog trenera u stručnom štabu reprezentacije Srbije. Igor je nastavio da radi i sa novim selektorom Slobodanom Kovačem sa kojim je na minulom evropskom šampionatu stigao do zlatne medalje savladavši u finalnom meču reprezentaciju Slovenije.

- Utisci se još uvek nisu slegli. Bilo je puno posla, naporno, ali kada se sve sabere i uzme to zlato onda apsolutno je bilo sve kako treba da bude. Za mene je ovo bilo veliko iskustvo, raditi na tom nivou, sa tim igračima i takvim stručnim štabom je veliko blago, mogu samo da budem zahvalan na prilici. - kaže mladi stručnjak

Sjajan uspeh na Evropskom prvenstvu samo je stavio veću obavezu pred selekciju Srbije koju u januaru očekuje kvalifikacioni turnir na kojem će se boriti za vizu za Tokio, odnosno odlazak na Olimpijske igre. Žakić smatra da je taj cilj realan, ali da ga je neophodno potvrditi na terenu.

- Po završetku šampionata seli smo mi iz stručnog štaba i došli smo do zajedničkog zaključka da ovo nije maksimum momaka, uočili smo gde može bolje i na tome ćemo raditi u buudućnosti. U januaru nas očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre, protivnici su nam poznati, sigurno će biti motivisani da nam se "osvete" - ističe Žakić

Povodom tog uspeha Igoru Žakiću je danas upriličen prijem kod Nemanje Simovića, člana Gradskog veća zaduženog za sport i omladinu, koji je mladom stručnjaku uputio iskrene čestitke uz želju da u nastavku karijere još mnogo puta obraduje kako svoje sugrađane tako i sve one koji u zemlji svetskih šampiona vole sport i kojima uspesi raprezentacije mnogo znače.

 - Imao sam veliku čast da ugostim Igora i da mu se zahvalim što je na najlepši mogući način reprezentovao srpski, ali i subotički sport. Igor se sada vraća klupskim obavezama i želim mu svu sreću i da makar ponove uspeh od prošle sezone jer je ovaj klub postao "perjanica" subotičkog sporta i izuzetno smo ponosni na rezultate koje ostvaruje - ističe član Gradskog veća za sport i omladinu

Simović je iskoristio priliku da se zahvali i čelnicima Muškog odbojkaškog kluba "Spartak", ljudima koji su pomagali odbojku sve ove godine, ali i najavio da će grad nastaviti da ulaže u sport i mlade.

- Iz godine u godinu povećavamo budžet za sport, tako će biti i za narednu godinu, sa istim ciljem, da svima njima, sportskim radnicima i klubovima, olakšamo rad i stvorimo bolje uslove - dodaje Simović

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4507

Povezane vesti

Povezane teme

nemanja simović

odbojkaški klub spartak

igor žakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.