• Pregleda: 2924

Prijem za predsednike parlamenata nemačke pokrajine Baden-Virtemberg i Vojvodine

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai sa saradnicima primio je juče predsednika parlamenta nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg, Vilfrida Klenka, i predsednika Skupštine AP Vojvodine, Ištvana Pastora.
Prijem za predsednike parlamenata nemačke pokrajine Baden-Virtemberg i Vojvodine

Uoči susreta u Gradskoj kući, predsednici parlamenata Klenk i Pastor sa delegacijama obišli su, u okviru dvodnevne posete predstavnika Baden-Virtemberga Vojvodini, Slobodnu zonu, Javno preduzeće „Privredno-tehnološki parkovi” i nemačke kompanije „Dunkermotoren“, „Norma grupa“ i „Kontitek“.

Ištvan Pastor je, posle razgovora sa gradonačelnikom Maglaijem, izjavio da je smatrao veoma važnim da poseta Subotici bude deo dvodnevnog programa, ne samo zbog lokalpatriotizma nego i zbog toga što je Subotica poseban dragulj u Vojvodini i Srbiji i što je ubeđen da će, videvši Suboticu, Vilfrid Klenk steći realnu sliku o ovdašnjim mogućnostima, prilikama i ljudima.

Uz isticanje da se na čelu grada Subotice nalazi čovek koji ima ozbiljnu viziju vezanu za razvoj grada, on je izrazio nadu da će kontakti uspostavljeni između Subotice i Baden-Virtemberga uticati da se uspostavi partnerski odnos između Subotice i nekog sličnog grada u ovoj nemačkoj pokrajini.

Gradonačelnik Maglai je naglasio da su u našem gradu stvoreni svi preduslovi za dalje investiranje i prisustvo nemačkih privrednika i da je u interesu grada Subotice da sačuva i unapredi saradnju sa Saveznom Republikom Nemačkom.  

- Subotica je grad koji onima koji dolaze iz Nemačke ima šta da pokaže. U interesu Subotice je da i dalje gradi dobre odnose sa predstavnicima Nemačke, kako bi i u budućnosti privlačila investitore iz ove zemlje. Ljudi i privrednici koji su došli iz Nemačke i ovde investirali imaju dobra iskustva sa Suboticom i mislim da imamo sve uslove za perspektivu i unapređenje tih odnosa – naglasio je Jene Maglai.

Nakon prekjučerašnje posete Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, zaključili smo da bi sa preduzećima iz Baden-Virtemberga već sledeće godine mogli organizovano da nastupimo na toj manifestaciji, kazao je Klenk, i dodao da je otvaranje Slobodne zone u Subotici bila je mudra odluka koja će doprineti zapošljavanju radne snage iz grada i regije u okviru zone i razvoju odnosa između Nemačke i Srbije, ali i između savezne pokrajine Baden-Virtemberg i AP Vojvodine.

- Sa gradonačelnikom Subotice razgovarao sam o razvoju grada. Zaista sam impresioniran doslednošću sa kojom se gradonačelnik suočava sa svim otvorenim temama i problemima kao što je snabdevanje vodom i upravljanje otpadnim vodama, ali i obezbeđivanje mesta u vrtićima i predškolskim ustanovanma – kazao je Vilfrid Klenk.

U okviru dvodnevne posete Vojvodini, delegacija Baden-Virtemberga je, pored današnje posete Subotici, razgovarala sa predsednicima pokrajinske skupštine i vlade, učestvovali na tematskoj sednici Skupštine AP Vojvodine i posetila 82. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu.

Izvor: Subotica.rs / Autor: Milan Aleksić

povezane teme

5
komsija Odgovori
E Pastore, bolje da se ti [*...*]. Ako tvoj pion, TVOJ SAMOZVANI GRADONACELNIK IMA VIZIJU RAZVOJA GRADA SUBOTICE. onda je ovo kraj sveta.Armagedon. Pa tip je klasican manipulator.
dokle vise Odgovori
A sto Pastor kao predsednik skupstine Vojvodine ne doceka goste u Novom Sadu u svojoj kancelariji ili npr u Zrenjaninu ? Ima ovde ko da ih doceka.[*...*]
radnik Odgovori
U Kontinentalu mi plata manja 20% nego na pocetku posto nije vezan za euro nego za dinare...a ovi povecavati nece.
Sve je to lepo sto su oni tu medjutim mala razlika izmedju npr Mateksa,8 Marta I njih.
Maksimalno iskoriscavaju radike.
totalno iskren Odgovori
Pastorov i Maglaiev politički tata J. Kasa došao je za prvog čoveka grada pre skoro
tri decenije .Tada su Suboticu zvali KAPIJOM EVROPE zbog njene privrede ,infrastrukture ,
uređenosti,Palića,bezbednosti ,kulturnih sadržaja....
Sada je Subotica bukvalno masakrirana sredina iz koje u kolonama odlaze prvenstveno
stručni i obrazovani građani .
U zadnje tri decenije uništeni su privredni brendovi ,Palić pretvoren u ruglo ,Javna preduzeća
u plen pohlepnih političara a Narodna kuhinja ima sve više korisnika.
Ton svemu tome i puni doprinos dali su politički ortački savezi predvođeni SVM-om .
Tako je već skoro treću deceniju .Suboticu ste pretvorili u totalnu partijsku sredinu i prćiju .
Gde su 29Novembar ,Sever,Fidelinka ,Agrokombinat.......Kada neko od vas ili vaših
političkih partnera izrazi makar negodovanje a kamo li sprotstavljanje zbog uništavanja
privrede i strašnog siromašenja građana .
Subotički politički rijaliti se vrti a akteri samo nasleđuju manire svojih prethodnika ,nastavljajući
sa demagogijom,obmanama i ličnim bogaćenjem .
Subotica je postala taoc političkih ortakluka ,krupcije ,nepotizma i intelektualnog kraha .
Vesko Odgovori
Sta je sa čantavirskom zadrugom, gospodine Pastore.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.