Komentara: 5
Pregleda: 3310

Prijem za predsednike parlamenata nemačke pokrajine Baden-Virtemberg i Vojvodine

14.05.2015. u 17:51h
Izvor: subotica.rs
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai sa saradnicima primio je juče predsednika parlamenta nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg, Vilfrida Klenka, i predsednika Skupštine AP Vojvodine, Ištvana Pastora.
Prijem za predsednike parlamenata nemačke pokrajine Baden-Virtemberg i Vojvodine

Uoči susreta u Gradskoj kući, predsednici parlamenata Klenk i Pastor sa delegacijama obišli su, u okviru dvodnevne posete predstavnika Baden-Virtemberga Vojvodini, Slobodnu zonu, Javno preduzeće „Privredno-tehnološki parkovi” i nemačke kompanije „Dunkermotoren“, „Norma grupa“ i „Kontitek“.

Ištvan Pastor je, posle razgovora sa gradonačelnikom Maglaijem, izjavio da je smatrao veoma važnim da poseta Subotici bude deo dvodnevnog programa, ne samo zbog lokalpatriotizma nego i zbog toga što je Subotica poseban dragulj u Vojvodini i Srbiji i što je ubeđen da će, videvši Suboticu, Vilfrid Klenk steći realnu sliku o ovdašnjim mogućnostima, prilikama i ljudima.

Uz isticanje da se na čelu grada Subotice nalazi čovek koji ima ozbiljnu viziju vezanu za razvoj grada, on je izrazio nadu da će kontakti uspostavljeni između Subotice i Baden-Virtemberga uticati da se uspostavi partnerski odnos između Subotice i nekog sličnog grada u ovoj nemačkoj pokrajini.

Gradonačelnik Maglai je naglasio da su u našem gradu stvoreni svi preduslovi za dalje investiranje i prisustvo nemačkih privrednika i da je u interesu grada Subotice da sačuva i unapredi saradnju sa Saveznom Republikom Nemačkom.  

- Subotica je grad koji onima koji dolaze iz Nemačke ima šta da pokaže. U interesu Subotice je da i dalje gradi dobre odnose sa predstavnicima Nemačke, kako bi i u budućnosti privlačila investitore iz ove zemlje. Ljudi i privrednici koji su došli iz Nemačke i ovde investirali imaju dobra iskustva sa Suboticom i mislim da imamo sve uslove za perspektivu i unapređenje tih odnosa – naglasio je Jene Maglai.

Prijem za predsednike parlamenata nemačke pokrajine Baden-Virtemberg i Vojvodine

Nakon prekjučerašnje posete Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, zaključili smo da bi sa preduzećima iz Baden-Virtemberga već sledeće godine mogli organizovano da nastupimo na toj manifestaciji, kazao je Klenk, i dodao da je otvaranje Slobodne zone u Subotici bila je mudra odluka koja će doprineti zapošljavanju radne snage iz grada i regije u okviru zone i razvoju odnosa između Nemačke i Srbije, ali i između savezne pokrajine Baden-Virtemberg i AP Vojvodine.

- Sa gradonačelnikom Subotice razgovarao sam o razvoju grada. Zaista sam impresioniran doslednošću sa kojom se gradonačelnik suočava sa svim otvorenim temama i problemima kao što je snabdevanje vodom i upravljanje otpadnim vodama, ali i obezbeđivanje mesta u vrtićima i predškolskim ustanovanma – kazao je Vilfrid Klenk.

U okviru dvodnevne posete Vojvodini, delegacija Baden-Virtemberga je, pored današnje posete Subotici, razgovarala sa predsednicima pokrajinske skupštine i vlade, učestvovali na tematskoj sednici Skupštine AP Vojvodine i posetila 82. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu.

Izvor: subotica.rs
Delegacija nemačke pokrajine Baden Virtemberg u poseti Subotici Delegacija nemačke pokrajine Baden Virtemberg u poseti Subotici Delegacija nemačke pokrajine Baden Virtemberg u poseti Subotici Delegacija nemačke pokrajine Baden Virtemberg u poseti Subotici Delegacija nemačke pokrajine Baden Virtemberg u poseti Subotici Delegacija nemačke pokrajine Baden Virtemberg u poseti Subotici Delegacija nemačke pokrajine Baden Virtemberg u poseti Subotici Delegacija nemačke pokrajine Baden Virtemberg u poseti Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3310

Povezana vest

Povezane teme

Grad Subotica

ištvan pastor

jene maglai

slobodna zona mali bajmok

nemačka delegacija

privredna zona mali bajmok

nemačke investicije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.