• Pregleda: 3873

Delegacija nemačke pokrajine Baden Virtemberg u poseti Subotici

Delegacija nemačke savezne pokrajine Baden Virtemberg prevođena predsednikom parlamenta Vilfridom Klenkom, u pratnji svog domaćina Ištvana Pastora, predsednika pokrajinske Skupštine, posetila je danas Slobodnu zonu, a potom se u Gradskoj kući sastala sa gradonačelnikom Jeneom Maglaijem.
Delegacija nemačke pokrajine Baden Virtemberg u poseti Subotici

Prilikom obilaska Slobodne zone, gosti su posetili velike nemačke kompanije „Dunkermotoren“, „Norma grupu“ i „Kontiteh“.

- Moram da čestitam domaćinima na hrabroj inicijativi za osnivanje zone za slobodnu trgovinu, jer ta odluka ima dalekosežne posledicama – ocenio je Vilfrid Klenk. - Na taj način stvorena je osnova za privlačenje investitora u Suboticu, ali i mogućnost za dalji razvoj ovog regiona. Dobri utisci koje ću ja poneti u Nemačku potvrđeni su od strane predstavnika ovih firmi koje su već aktivne ovde. Slobodna zona u Subotici predstavlja “win-win” situaciju, i za nemačke investitore i za pokrajinu Vojvodinu.

Klenk je, takođe, pohvalio borbu gradonačelnika Jenea Maglaija sa brojnim problemima svih vrsta, među kojima su navodnjavanje, prečišćavanje otpadnih voda, mesta u vrtićima...

Domaćin posete Ištvan Pastor podsetio je da je pre godinu dana potpisano Pismo o namerama, kojim je institucionalizovana saradnja parlamenata dve pokrajine.

- Gosti će iz Slobodne zone, kao i posle susreta sa čelnicima grada, poneti izuzetno pozitivne utiske, a to je važno i za Suboticu, i za Vojvodinu, jer će oni sigurno biti podstrek za potencijalne investitore – istakao je Pastor.

Gradonačelnik Jene Maglai naglasio je da je Subotica grad koji ima jako dobru saradnju sa Nemačkom i dodao da želi i u budućnosti da privlači investitore iz ove zemlje.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

10
Marija Odgovori
Predivna pokrajina, zivela sam godinama tamo. Drago mi je sto nemacki investitori dolaze u moj grad i sto sve vise otvaraju pogoni i zaposljavaju moje sugradjene. Nije mi jasno u kom svojstvu je tu Dusan Guslov, ocekivala sam da je on vec godinama u penziji?
barem_pismen Odgovori
Izvolite Dame i Gospodo - jasna slika i prilika ko ce prvi da vidi "koristi" od ove medjunarodne saradnje.
Markus Odgovori
ne mogu da verujem da jos drze ovog Vucinica na platnom spisku a on i DS su doveli grad dovde!
Vesko Odgovori
Puno znacajnih politicara, samo nedostaje jedan brko, poznat i pravosudnim organima,
ali jos uvek dobro zasticen, njegovim poltickim angazmanom, zbog cega nema vremena
da odmara u mirovini, pa mora jadnicak dolaziti na posao u Gradsku kucu, sto nije tako lako.
korisnik Odgovori
Neka mi neko objasni šta će tamo Szanto Robert i ostala ekipa..? Kakva je ovo poseta? U kojoj funkciji? Parać? Svašta...
Vesko Odgovori
Santo Robert i Parac su jos uvek delegati Pokrajinske skupstine, zbog cega su verovatno pozvani,
isto kao i Pastor Istvan - predsednik te skupstine, koji kritikuje pokrajinsku vlast u kojoj sede i
clanovi njegove stranke. Tako su ponasali clanovi SVM i u prethodnoj gradskoj vladi.
bisni subocan Odgovori
@korisnik
Ova poseta je deo trodnevnog boravka nemacke delegacije nasoj pokrajni tj pokrajinskoj Skupstini.Danas je planirana poseta Subotici a pokrajinski poslanici iz Subotice su deo delegacije domacina.Laura Rajnovic Evetovic(Sns),Djendji Selesi(Ds),Akos Ujhelji(Svm),Parac(Ds)Santo(nezavisan poslanik),Maric(Pups).Raspitaj se pa komentarisi ,breeeeeeee !!
fuzija Odgovori
Samo neka dolaze strane delegacije, da se konacno i nase selo modernizuje, okrene ka zapadu i bogatoj klijenteli. Direktorici szs odajem priznanje na dosadasnjem radu i zalaganju.
translate Odgovori
Posebno su mi interesante bivse, sadasnje, pritajene iz senke demokrate/ Vucinic, Santo, Guslov, Parac...samo neka su u fotofokusu i umisljanju da su vecni, da im treba za nesto podici "spomenik" a ucestvovali su u unistavanju i ruiniranju naseg grada.
radnik Odgovori
U Kontinentalu mi plata manja 20% nego na pocetku posto nije vezan za euro nego za dinare...a ovi povecavati nece.
Sve je to lepo sto su oni tu medjutim mala razlika izmedju npr Mateksa,8 Marta I njih.
Maksimalno iskoriscavaju radike.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.