Komentara: 10
Pregleda: 5037

Delegacija nemačke pokrajine Baden Virtemberg u poseti Subotici

13.05.2015. u 17:58h
Izvor: Subotica.com
Delegacija nemačke savezne pokrajine Baden Virtemberg prevođena predsednikom parlamenta Vilfridom Klenkom, u pratnji svog domaćina Ištvana Pastora, predsednika pokrajinske Skupštine, posetila je danas Slobodnu zonu, a potom se u Gradskoj kući sastala sa gradonačelnikom Jeneom Maglaijem.
Delegacija nemačke pokrajine Baden Virtemberg u poseti Subotici

Prilikom obilaska Slobodne zone, gosti su posetili velike nemačke kompanije „Dunkermotoren“, „Norma grupu“ i „Kontiteh“.

- Moram da čestitam domaćinima na hrabroj inicijativi za osnivanje zone za slobodnu trgovinu, jer ta odluka ima dalekosežne posledicama – ocenio je Vilfrid Klenk. - Na taj način stvorena je osnova za privlačenje investitora u Suboticu, ali i mogućnost za dalji razvoj ovog regiona. Dobri utisci koje ću ja poneti u Nemačku potvrđeni su od strane predstavnika ovih firmi koje su već aktivne ovde. Slobodna zona u Subotici predstavlja “win-win” situaciju, i za nemačke investitore i za pokrajinu Vojvodinu.

Klenk je, takođe, pohvalio borbu gradonačelnika Jenea Maglaija sa brojnim problemima svih vrsta, među kojima su navodnjavanje, prečišćavanje otpadnih voda, mesta u vrtićima...

Delegacija nemačke pokrajine Baden Virtemberg u poseti Subotici

Domaćin posete Ištvan Pastor podsetio je da je pre godinu dana potpisano Pismo o namerama, kojim je institucionalizovana saradnja parlamenata dve pokrajine.

- Gosti će iz Slobodne zone, kao i posle susreta sa čelnicima grada, poneti izuzetno pozitivne utiske, a to je važno i za Suboticu, i za Vojvodinu, jer će oni sigurno biti podstrek za potencijalne investitore – istakao je Pastor.

Delegacija nemačke pokrajine Baden Virtemberg u poseti Subotici

Gradonačelnik Jene Maglai naglasio je da je Subotica grad koji ima jako dobru saradnju sa Nemačkom i dodao da želi i u budućnosti da privlači investitore iz ove zemlje.

Izvor: Subotica.com
Delegacija nemačke pokrajine Baden Virtemberg u poseti Subotici Delegacija nemačke pokrajine Baden Virtemberg u poseti Subotici Delegacija nemačke pokrajine Baden Virtemberg u poseti Subotici Delegacija nemačke pokrajine Baden Virtemberg u poseti Subotici Delegacija nemačke pokrajine Baden Virtemberg u poseti Subotici Delegacija nemačke pokrajine Baden Virtemberg u poseti Subotici Delegacija nemačke pokrajine Baden Virtemberg u poseti Subotici Delegacija nemačke pokrajine Baden Virtemberg u poseti Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 5037

Povezana vest

Povezane teme

Saša Vučinić

investicije u Suboticu

Privredno tehnološki parkovi Subotica

duško guslov

ištvan pastor

jene maglai

slobodna zona mali bajmok

privredna zona mali bajmok

nemačke investicije

privlačenje stranih investicija

ivan saveljić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.