Komentara: 2
Pregleda: 2772

Prijem za "bronzanog" veslača Martina Mačkovića

15.08.2013. u 15:08h
Izvor: subotica.rs
Gradonačelnik Subotice Modest Dulić i član Gradskog veća zadužen za sport, Nemanja Simović, danas su, u kabinetu gradonačelnika, primili reprezentativca Veslačkog kluba „Palić” Martina Mačkovića, člana osmerca reprezentacije Srbije koji je na Svetskom juniorskom prvenstvu u veslanju, održanom proteklog vikenda u Trakaiji, u Litvaniji, osvojio bronzanu medalju.
Prijem za "bronzanog" veslača Martina Mačkovića

Uz čestitke na velikom uspehu ostvarenom na međunarodnoj sceni i prvoj medalji u istoriji VK „Palić” i grada Subotice osvojenoj na svetskom prvenstvu u veslanju, gradonačelnik Dulić je istakao da će Grad uložiti sredstva u kupovinu profesionalnog takmičarskog čamca za nadmetanje u skifu kako bi ovaj talentovani sportista na predstojećim takmičenjima potvrdio svoje sportske kvalitete i ostvario još bolje rezultate.

- Pored impresivnog rezultata i činjenice da na ovaj način afirmišemo veslanje, Veslački klub ’Palić’ i naš grad, ne treba zaboraviti da poruka koju Martin Mačković šalje jeste i da je ovo model ponašanja kojem bi mladi ljudi trebalo da teže. Takve mlade sportiste koji su svoj talenat poduprli napornim treninzima i radom treba podržati. U razgovoru sa Mačkovićem i stručnim štabom u Veslačkom klubu 'Palić', zaključili smo da je ulaganje u kupovinu novog profesionalnog takmičarskog čamca za takmičenje u skifu ulaganje u sportistu koji će nas, verujem, predstavljati i na Olimpijskim igrama. Sredstva nisu mala, ali Grad mora da pronađe mogućnosti za kupovinu profesionalnog takmičarskog čamca, jer će taj čamac omogućiti Mačkoviću da na svim predstojećim takmičenjima potvrdi svoje vrhunske sportske kvalitete, rekao je Modest Dulić.

Martin Mačković je kazao da je ponosan na uspeh ostvaren na Svetskom prvenstvu u veslanju, u Litvaniji.

- Iako smo sve vreme trke vodili za devet metara i prilikom ulaska u sam cilj čak i mislili da smo osvojili zlato i prvo mesto, naknadna provera foto finiša je pokazala da smo zauzeli treće mesto, iza Nemaca i Italijana. To je razlika od svega 0,15 stotinki ili nekih 12-13 centimetara od vrha čamca. Da smo samo pola ili jedan zaveslaj uradili jače ili bolje, sigurno bismo bili prvi, ali je i ovo veliki uspeh i za mene, ali i za Veslačaki klub 'Palić', grad Suboticu i celu Srbiju, smatra Mačković.

Osmerac juniorske reprezentacije Srbije je na Evropskom prvenstvu u veslanju, koje je pre nekoliko meseci održano u Belorusiji, osvojio zlatnu medalju, podsetio je Mačković, i dodao da već sada kreće na pripreme za Balkanski šampionat koji će se početkom septembra održati u Beogradu. On je naglasio da je, na osnovu dosadašnjih rezultata, ubeđen da bi mnogo veći uspeh postigao kada bi veslao u skifu.

- Siguran sam da bih veslajući solo u skifu ostvario mnogo bolje rezultate, međutim, naš veslački klub ne poseduje profesionalni takmičarski čamac za moju kategoriju. Ukoliko bi Grad pomogao Veslačkom klubu 'Palić' da kupi taj profesionalni čamac, moj rezultat u takmičenju u skifu poboljšao bi se za više od pet sekundi, a time bih konkurisao i za rekordno prolazno svetsko vreme. U svakom slučaju daću sve od sebe, zajedno sa trenerom i stručnim štabom VK 'Palić', da i u narednom periodu bude mnogo ovakvih prilika za susret i radovanje, naglasio je Martin Mačković, koji je, inače, ove godine završio treći razred Gimnazije „Kostolanji Deže“.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2772

Povezana vest

Povezane teme

veslački klub palić

Modest Dulić

veslanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.