Komentara: 21
Pregleda: 4203

Prijem povodom Dana državnosti Hrvatske

24.06.2014. u 15:52h
Izvor: RTV Yueco
Generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici Dragan Đurić sa suprugom organizovao je prijem povodom predstojećeg Dana državnosti ove zemlje. Prijemu je prisustvovao veliki broj gostiju iz sveta politike, izvršne vlasti, diplomatskog kora i hrvatske nacionalne zajednice. Dan državnosti Hrvatske obeležava se 25. juna.
Prijem povodom Dana državnosti Hrvatske

Konzul Republike Hrvatske u Subotici Dragan Đurić istakao je na jučerašnjem prijemu da mu je drago što u Vojvodini ima državljana Republike Hrvatske, koji samim tim imaju privilegiju da budu i državljani Evropske unije. Takođe je istakao da će vojvođani imaju još jednu privilegiju time što imaju svog predstavnika u Evropskom parlamentu, nakon što je dosadašnji pokrajinski sekretar za upravu, propise i nacionalne zajednice Andor Deli, kao dvojni mađarski državljanin, sa liste mađarskog vladajućeg Fidesa izabran za poslanika u Evropskom parlamentu na nedavnim izborima. Na osnovu toga, konzul je ocenio da Vojvodine i Srbija, preko svojih suseda, silovito se približavaju Evropskoj uniji.

Prijemu je prisustvovao veliki broj gostiju, među kojima i državni sekretari u Vladi Srbije, pokrajinski funkcioneri, gradonačelnik i predsednik Skupštine Grada Subotica, predstavnici diplomatskog kora, kao i hrvatske nacionalne zajednice u Srbiji. Potpredsednik Pokrajinske Vlade Dragoslav Petrović ocenio je da su odnosi Vojvodine i Hrvatske, bez obzira na sve teškoće, tradicionalno dobri.

Dan državnosti Hrvatske je praznik koji se obeležava u Hrvatskoj svakog 25. juna, na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor doneo Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući je samostalnom i nezavisnom državom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 4203
Povezane teme

Hrvatski konzulat

dragan đurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.