Komentara: 0
Pregleda: 3386

Prijavljivanje na Ekonomskom fakultetu od 22. juna

09.06.2009. u 19:33h
Izvor: RTV Yueco
<p>Prijavljivanje kandidata za upis na osnovne akademske studije Ekonomskog fakulteta zakazano je za 22., 23. i 24. jun, objavljeno je danas na sajtu fakulteta.</p>
Prijavljivanje na Ekonomskom fakultetu od 22. juna

Polaganje prijemnog ispita zakazano je za 29. jun, objavljivanje preliminarne rang liste za 30. jun, konačne rang liste za 5. jul dok će se upis primljenih kandidata vršiti od 6. do 10. jula. Fakultet će ove godine upisati maksimalno 1.300 studenata.

Po rečima prodekna za nastavu, na Ekonomskom fkultetu ove godine školovaće se maksimalno 400 studenata na budžetu, 800 samofinansirajućih koji će plaćati školarinu 88.000 dinara i 100 brucoša koji će studirati na daljinu sa školarinom od 99.000 dinara. Brucoši će moći, na osnovu želja i rezultata na prijemnom ispitu, da se odluče za jedan od devet akreditovanih programa.

Nastava će se izvoditi, kao i do sada, u Novom Sadu i u Subotici. Fakultet je prva državna fakultetska ustanova koja je akreditovana po Bolonjskoj deklaraciji što znači da se nastava na fakultetu izvodi prema najvišim evropskim standardima. U skoro pola veka, sa ovog fakulteta izašlo je preko 10.000 ekonomista koji su sada zaposleni širom zemlje i inostranstva.

Ekonomski fakultet ove godine upisivaće studente i na diplomske akademske tj. Master studije. Kada će ovaj upis biti obavljen - ne zna se jer Univerzitet u Novom Sadu još uvek nije raspisao konkurs. Očekuje se da će rokovi za ove studije biti poznati najkasnije za dve nedelje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3386
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.