Komentara: 3
Pregleda: 3096

Prijave za upis na Ekonomski fakultet počinju sutra

19.06.2018. u 11:07h
Izvor: Subotica.com
Prijava kandidata za upis na prvu godinu osnovnih akademskih studija na Ekonomskom fakultetu u Subotici, započinje sutra, 20. juna, i trajaće sve do petka, 22. juna. Zainteresovani kandidati moći će da konkurišu na osam studijskih programa, a prijemne ispite polagaće 27. juna.
Prijave za upis na Ekonomski fakultet počinju sutra

Pod sloganom "Investiraj u sebe", Ekonomski fakultet u Subotici je ove godine organizovao niz promotivnih aktivnosti, poput promocija za maturante u srednjim školama, manifestacije Dan otvorenih vrata, nastupa na Sajmu obrazovanja i drugih, kako bi predstavio budućim brucošima uslove upisa i studiranja, studijske programe koje nudi, kao i mogućnosti za realizaciju studentske prakse, međunarodne studentske razmene i zapošljavanje.

- Ove godine kandidati su imali mogućnost da se pripremaju za polaganje prijemnog ispita kroz aktivno učestvovanje u pripremnoj nastavi, koja je bila organizovana na fakultetu u Subotici i na Odeljenju u Novom Sadu, kao i uz pomoć Zbirke pitanja za polaganje prijemnog ispita, koja je dostupna na našem sajtu - kažu sa Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Na prvu godinu osnovnih akademskih studija može se upisati 792 studenta (Subotica - 314, Novi Sad - 388 i Bujanovac - 90), od toga 489 studenata čije se studiranje finansira iz budžeta Republike Srbije i 303 studenta koji sami finansiraju svoje školovanje. Pred zainteresovanim kandidatima je raznovrstan izbor, budući da imaju mogućnost da konkurišu na osam studijskih programa, među kojima su Agrarna ekonomija i agrobiznis, Evropska i međunarodna ekonomija i biznis, Finansije, bankarstvo i osiguranje, Marketing, Menadžment, Računovodstvo i revizija, Trgovina i Poslovna informatika.

- Kao novina koju je Ekonomski fakultet u Subotici uveo prošle godine ističe se studijski program Poslovna informatika, koji je akreditovan s ciljem objedinjavanja informatičkih, menadžerskih i poslovno-ekonomskih znanja i veština. Po završetku četvorogodišnjih osnovnih akademskih studija, studenti stiču zvanje diplomirani ekonomista, dok studenti studijskog programa Poslovna informatika stiču zvanje diplomirani poslovni informatičar - ističu sa ove visokoobrazovne ustanove.

Uvažavajući interesovanja sadašnjih i budućih studenata za kvalitetnijim studiranjem i učestvovanjem u studentskoj razmeni, Ekonomski fakultet u Subotici potpisao je i brojne sporazume o saradnji sa univerzitetima i fakultetima u državama širom sveta.

- Radi mogućnosti obavljanja stručne prakse studenata, zaključeni su ugovori sa brojnim kompanijama u Srbiji. Sa kompanijama sa kojima su potpisani sporazumi o saradnji, Fakultet sarađuje i kroz organizaciju poseta kompanijama, ali i stručnih predavanja tokom kojih studenti imaju mogućnost da komuniciraju i sarađuju sa stručnjacima iz prakse iz različitih oblasti biznisa i ekonomije - poručuju sa Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Sve detalje o kvotama i uslovima za upis na Ekonomski fakultet u Subotici možete pogledati ovde, a više o svim dešavanjima, stručnim predavanjima i studentskim ekskurzijama, sportskim uspesima i aktivnostima studenata možete saznati na zvaničnoj Facebook strani Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3096
Povezane teme
ekonomski fakultet subotica studenti subotica upis na fakultet upisni rok na fakultete
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.