Komentara: 10
Pregleda: 3566

Prijave za edukaciju profesionalnih upravnika zgrada do četvrtka

09.08.2017. u 13:55h
Izvor: TV Subotica
Novi Zakon o stanovanju i održavanju zgrada usvojen krajem prošle godine, doneo je brojne novine, od kojih je svakako najznačajnija uvođenje profesionalnog upravnika u stambene zgrade. Kako bi postali upravnik, neophodno je da prođete obuku i licenciranje, koju vrši Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Severnobačkog okruga u Subotici.
Prijave za edukaciju profesionalnih upravnika zgrada do četvrtka

Predavanja su podeljena na četiri celine kroz koja, budući profesionalni upravnici zgrada treba da prođu. Edukacija obuhvata pravne aspekte upravljanja i održavanje zgrada, administrativne i finansijske aspekte, građevinske aspekte u vezi sa karakteristikama zgrada, bezbednosne procedure i komunikaciju.

Prvo predavanje će se održati u subotu, a zainteresovani se mogu prijaviti do četvrtka putem sajta, telefona ili lično u prostorijama Komore.

- Zainteresovani građani mogu se prijaviti do četvrtka, 10. avgusta, a predavanja kreću u subotu, 12. avgusta. Obuka je predviđena da traje osam radnih dana u naredne tri nedelje, tako da još nije kasno ukoliko ima zainteresovanih da pristupe obuci. Inače, kotizacija za obuku iznosi 30.000 dinara, a po završetku predavanja, polaže se završni ispit i potom se dobija licenca za koju se izdvaja 15.000 dinara - rekao je Janoš Bagi, sekretar odbora centra za edukaciju PKS-RPK Severnobačkog okruga.

Prema usvojenom Zakonu, Skupštine stanara i dalje mogu da imaju upravnike zgrada na volonterskoj osnovi, ukoliko se tako dogovore, a mogu da angažuju i profesionalnog upravnika, odnosno ukoliko se ne dogovore, dobiće prinudnog upravnika.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 3566

Povezana vest

Povezane teme

privredna komora srbije

regionalna privredna komora subotica

obuka

profesionalni upravnik zgrade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.