Komentara: 18
Pregleda: 6644

Prijave za državnu pomoć punoletnim građanima krajem aprila, isplata u dve rate

02.03.2021. u 13:12h
Izvor: Subotica.com
Prijave za državnu pomoć punoletnim građanima krajem aprila, isplata u dve rate

Ministar finansija, Siniša Mali, najavio je danas da će krajem aprila početi prijava, a već početkom maja isplata, u dva dela, državne pomoći svim punolenim građanima, koji izraze interesovanje.

- Isplatićemo dva puta po 30 evra svim punoletnim građanima koji se prijave za ovu vrstu pomoći. Isplata će biti organizovana u maju i u novembru ove godine. To važi za sve državljane Republike Srbije, a predviđeno je i dodatnih 50 evra za penzionere, koji ne moraju da se prijavljuju jer će automatski dobiti uplate. Prvu uplatu mogu da očekuju već prve nedelje maja - rekao je Mali i naveo da će prijava koja počinje 28. aprila biti organizovna na isti način kao i prošle godine, putem eUprave i kol centra.

Po rečima ministra Malog pomoć od 100 evra dobiće svi Srbi sa Kosova i Metohije, uključujući i decu, dok nezaposleni u južnoj srpskoj pokrajini mogu očekivati dodatnih 100 evra.

Pomoć države građanima i privredi nastaviće se u cilju očuvanja postignutih rezultata, te da će u okviru trećeg paketa pomoći, za šta je izdvojeno oko 250 milijardi dinara, polovinu minimalne zarade za tri meseca po zaposlenom dobiti i velika preduzeća.

- Reč je o ukupno 1,5 milion zaposlenih. Svako od njih će dobiti za tri meseca ukupno 48.000 dinara od države. Dodatno ćemo pomoći i turizmu, sektoru koji je najugroženiji. Oni će pored ove pomoći dobiti dodatnu celu minimalnu zaradu. Osim toga, pomažemo i gradske hotele, koji će dobiti 350 evra po individualnom ležaju, odnosno 150 evra po smeštajnoj jedinici - dodao je ministar Mali.

Precizirao je da je tu vrstu pomoći prošle godine dobilo 312 hotela, dok u sektoru turizma ima oko 12.000 registrovanih privrednih subjekata sa oko 65.000 zaposlenih.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 18
Pregleda: 6644
Povezane teme

državna pomoć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.