Komentara: 18
Pregleda: 12841

Prijave za besplatne gasne priključke od ponedeljka

18.05.2018. u 16:59h
Izvor: Subotica.com
Počev od ponedeljka, 21. maja, zainteresovani sugrađani moći će da podnesu zahtev za besplatan gasni priključak JKP "Suboticagas". Pravo na besplatan priključak ima 150 individualnih i 10 malih poslovnih potrošača.
Prijave za besplatne gasne priključke od ponedeljka

JKP "Suboticagas" pokrenulo je akciju besplatnih gasnih priključaka 2014. godine, s ciljem da se racionalnije troši gasna distributivna mreža. Prema rečima Marije Kern Šolje, izvršne direktorke preduzeća, pravo na besplatan priključak ima 150 individualnih i 10 malih poslovnih potrošača, uz to da prethodno moraju da ispune nekoliko uslova.

- Za građane, odnosno individualne potrošače, uslov je da do sada nisu predali zahtev, a u slučaju dobijanja gasnog priključka, treba da se obavežu da će gas koristiti najmanje tri godine. S obzirom na to da jedan priključak košta preko 80.000 dinara sa PDV-om, potrebno je da potrošač preda pismenu Izjavu da će dobijeni gas koristiti za grejanje svog objekta. Kada su u pitanju mala poslovna preduzeća, poput frizerskih salona ili pekara, uslov je da takođe nisu do sada predali zahtev, kao i da će gas koristiti u poslovne svrhe - objašnjava Kern Šolja.

Osim nešto masovnije gasifikacije naselja Ketvaroš i Palić, kada je bilo i do 2.000 priključaka godišnje, izvršna direktorka kaže da broj sugrađana koji se godišnje priključi na mrežu iznosi nešto više od 100.

- Prošla godina nam je protekla otežano, jer kako javna nabavka nije bila uspešna, nismo mogli da izvodimo građevinske radove, zbog čega je određeni broj priključaka prenet na ovu godinu. Često se dogodi da se priključci prenose u narednu godinu, ali u proseku godišnje priključimo nešto više od 100 individualnih potrošača na mrežu - kaže Kern Šolja.

Zahteve za besplatan gasni priključak, zainteresovani sugrađani će moći da podnesu počev od ponedeljka, 21. maja, na šalteru JKP "Suboticagas", u periodu od 8 do 14 časova. Zahtev i Izjava treba da se podnesu lično, na obrascu, uz prilaganje fotokopije lične karte, a ukoliko je neko star ili bolestan (bolest se dokazuje lekarskim nalazom), te zbog toga nije u mogućnosti lično da preda zahtev, umesto njega to može učiniti neko od članova porodice, uz ovlašćenje podnosioca zahteva.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 12841
Povezane teme

suboticagas

priključenje na gasovodnu mrežu

gasifikacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.