Komentara: 1
Pregleda: 9616
Video
Foto

Prijave za "Avanturu kroz Suboticu" do 1. oktobra

05.09.2017. u 14:58h
Izvor: PR tekst
Istraživačka igra i druženje pod nazivom "Avantura kroz Suboticu" održaće se 7. oktobra na više lokacija u našem gradu. Ukoliko ste mladi ili se osećate mlado, odnosno imate između 15 i 30 godina, prijavite se do 1. oktobra i doživite lepo i nezaboravno iskustvo.
Prijave za "Avanturu kroz Suboticu" do 1. oktobra

"Avantura kroz Suboticu" je projekat koji se realizuje po drugi put u našem gradu, a osmislila ga je neformalna grupa volontera Kancelarije za mlade iz Subotice.

- Otišli smo na izlet u Tavankut, gde smo dobili zadatak da sami osmislimo jedan projekat. Tamo smo došli na ovu ideju, kroz vežbu, i odatle je sve krenulo. Meni je ovo prvi projekat koji sam realizovala uz pomoć ostatka ekipe iz Kancelarije, a cilj nam je da se mladi ljudi upoznaju sa gradom na drugačiji način, kroz zabavu, igru i druženje – ispričala je Milena Tatić, koja je među začetnicima projekta.

Prijave za "Avanturu kroz Suboticu" do 1. oktobra

Ovogodišnja "Avantura" počeće 7. oktobra u 14 časova, kada će se volonteri i takmičari sastati u Dudovoj šumi, gde će dobiti detaljna uputstva o samoj igri. Punktovi, koje će obilaziti takmičari, nalaziće će se na više lokacija u gradu, a igra bi trebalo da se završi na Prozivci, gde sve učesnike očekuje iznenađenje.

- U pitanju su dobro poznate igrice, kojih smo se igrali kao mali, samo što smo ih preradili tako da budu još zanimljivije i prilagodili ih godinama i duhu mladih. Takmičari će na punktovima dobijati zadatke, a volonteri će im pomagati da sve zadatke realizuju kako treba – objasnila je Danijela Nuspl, volonterka Kancelarije za mlade.

Prijave za "Avanturu kroz Suboticu" do 1. oktobra

Za učešće u "Avanturi kroz Suboticu" potrebno je da imate od 15 do 30 godina, a pošto je predviđeno da se formira sedam grupa sa po pet učesnika, možete se prijaviti i sa prijateljima oformiti ekipu.

- Takmičari treba da izraze saradnički duh, da poštuju pravila i intrukcije koje će dobiti od nas i od volontera na punktovima, i da slede dalja uputsva. Za sve smo pripremili klopu, učesnici će dobiti i pakete, a za one najspretnije pripremili smo zanimljive i vredne nagrade – rekla je Nuspl.

Iz Kancelarije za mlade poručuju da nema potrebe da se mladi stide, već da se prijave i prepuste "Avanturi", u pravom smislu te reči.

- Takmičila sam se prošle godine i isprva sam se dvoumila da li da se prijavim, ali smo drugarica i ja ipak odlučile da odemo i da se igramo. Bile smo najstarije i tada je brzina igrala najvažniju ulogu, pa smo sve vreme govorile "tempo, tempo". Bilo je stvarno odlično, upoznala sam nove ljude i lepo smo se družili. Baš je bilo veselo i mnogo smo se smejali – podelila je prošlogodišnje iskustvo Maja Vuksanović, koja sada učestvuje u organiziciji projekta.

Prijave za "Avanturu kroz Suboticu" do 1. oktobra

Prijave za "Avanturu kroz Suboticu" do 1. oktobra

Maskota prve "Avanture kroz Suboticu" bio je Luka Šarčević, koji je nosio kostim jednoroga. Na pitanje da li će i ove godine biti maskota, odgovorio je šaljivo.

- Ako ne bude toplo, onda ću biti, pošto mi je prošle godine na suncu bilo pretoplo u kostimu – nasmejao se Šarčević.

POGLEDAJTE KAKO JE AVANTURA IZGLEDALA PROŠLE GODINE:

Projekat "Avantura kroz Suboticu" realizuje se uz podršku Kancelarije za mlade grada Subotice, Omladinskog kluba Novog Bečeja, Resurs centra za Srednjebanatski, Severnobački i Severnobanatski okrug, a finansiran je od strane Evropske Unije, posredstvom Centra lokalne demokratije Subotica, i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, u okviru programa "Mladi su zakon".

Ukoliko ste mladi ili se osećate mlado, prijavite se kao volonter ili učesnik druge "Avanture" na zvaničnoj internet stranici. Broj mesta je ograničen, a prijave su otvorene do 1. oktobra.

Izvor: PR tekst
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 9616

Povezana vest

Povezane teme

mladi

kancelarija za mlade

lokalna kancelarija za mlade

mladi su zakon

avantura kroz suboticu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.