Komentara: 1
Pregleda: 8911

Prijave za "Avanturu kroz Suboticu" do 1. oktobra

05.09.2017. u 00:00h
Izvor: PR tekst
Istraživačka igra i druženje pod nazivom "Avantura kroz Suboticu" održaće se 7. oktobra na više lokacija u našem gradu. Ukoliko ste mladi ili se osećate mlado, odnosno imate između 15 i 30 godina, prijavite se do 1. oktobra i doživite lepo i nezaboravno iskustvo.
Prijave za "Avanturu kroz Suboticu" do 1. oktobra

"Avantura kroz Suboticu" je projekat koji se realizuje po drugi put u našem gradu, a osmislila ga je neformalna grupa volontera Kancelarije za mlade iz Subotice.

- Otišli smo na izlet u Tavankut, gde smo dobili zadatak da sami osmislimo jedan projekat. Tamo smo došli na ovu ideju, kroz vežbu, i odatle je sve krenulo. Meni je ovo prvi projekat koji sam realizovala uz pomoć ostatka ekipe iz Kancelarije, a cilj nam je da se mladi ljudi upoznaju sa gradom na drugačiji način, kroz zabavu, igru i druženje – ispričala je Milena Tatić, koja je među začetnicima projekta.

Ovogodišnja "Avantura" počeće 7. oktobra u 14 časova, kada će se volonteri i takmičari sastati u Dudovoj šumi, gde će dobiti detaljna uputstva o samoj igri. Punktovi, koje će obilaziti takmičari, nalaziće će se na više lokacija u gradu, a igra bi trebalo da se završi na Prozivci, gde sve učesnike očekuje iznenađenje.

- U pitanju su dobro poznate igrice, kojih smo se igrali kao mali, samo što smo ih preradili tako da budu još zanimljivije i prilagodili ih godinama i duhu mladih. Takmičari će na punktovima dobijati zadatke, a volonteri će im pomagati da sve zadatke realizuju kako treba – objasnila je Danijela Nuspl, volonterka Kancelarije za mlade.

Za učešće u "Avanturi kroz Suboticu" potrebno je da imate od 15 do 30 godina, a pošto je predviđeno da se formira sedam grupa sa po pet učesnika, možete se prijaviti i sa prijateljima oformiti ekipu.

- Takmičari treba da izraze saradnički duh, da poštuju pravila i intrukcije koje će dobiti od nas i od volontera na punktovima, i da slede dalja uputsva. Za sve smo pripremili klopu, učesnici će dobiti i pakete, a za one najspretnije pripremili smo zanimljive i vredne nagrade – rekla je Nuspl.

Iz Kancelarije za mlade poručuju da nema potrebe da se mladi stide, već da se prijave i prepuste "Avanturi", u pravom smislu te reči.

- Takmičila sam se prošle godine i isprva sam se dvoumila da li da se prijavim, ali smo drugarica i ja ipak odlučile da odemo i da se igramo. Bile smo najstarije i tada je brzina igrala najvažniju ulogu, pa smo sve vreme govorile "tempo, tempo". Bilo je stvarno odlično, upoznala sam nove ljude i lepo smo se družili. Baš je bilo veselo i mnogo smo se smejali – podelila je prošlogodišnje iskustvo Maja Vuksanović, koja sada učestvuje u organiziciji projekta.

Maskota prve "Avanture kroz Suboticu" bio je Luka Šarčević, koji je nosio kostim jednoroga. Na pitanje da li će i ove godine biti maskota, odgovorio je šaljivo.

- Ako ne bude toplo, onda ću biti, pošto mi je prošle godine na suncu bilo pretoplo u kostimu – nasmejao se Šarčević.

POGLEDAJTE KAKO JE AVANTURA IZGLEDALA PROŠLE GODINE:

Projekat "Avantura kroz Suboticu" realizuje se uz podršku Kancelarije za mlade grada Subotice, Omladinskog kluba Novog Bečeja, Resurs centra za Srednjebanatski, Severnobački i Severnobanatski okrug, a finansiran je od strane Evropske Unije, posredstvom Centra lokalne demokratije Subotica, i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, u okviru programa "Mladi su zakon".

Ukoliko ste mladi ili se osećate mlado, prijavite se kao volonter ili učesnik druge "Avanture" na zvaničnoj internet stranici. Broj mesta je ograničen, a prijave su otvorene do 1. oktobra.

Izvor: PR tekst
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 8911
Povezana vest
Povezane teme
mladi kancelarija za mlade lokalna kancelarija za mlade mladi su zakon avantura kroz suboticu
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.