Komentara: 0
Pregleda: 1940

Podsećanje na detinjstvo kroz igre i osmehe, zaštitni znak 2. "Avanture kroz Suboticu"

12.10.2017. u 00:00h
Izvor: PR tekst
Istraživačko edukativna igra pod nazivom "Avantura kroz Suboticu" održala se u subotu, 7. oktobra, na više lokacija u našem gradu. U drugoj po redu Avanturi, ove godine učestvovalo je 17 takmičara, podeljenih u četiri ekipe, a da sve prođe kako treba pobrinulo se 11 vrednih volontera.
Podsećanje na detinjstvo kroz igre i osmehe, zaštitni znak 2. "Avanture kroz Suboticu"

Prvi deo igre održao se u Dudovoj šumi, koja je ujedno bila i početna lokacija svim takmičarima. Nakon nekoliko igara upoznavanja, učesnici su dobili zadatak da za određeno vreme naprave "skulpturu" od reciklažnog materijala, koji su prethodno sortirali. Već na samom početku, videlo se da učesnici uživaju, što su pokazali i osmesi na njihovim licima.

Takmičari su se potom, zajedno sa volonterima, prošetali do naredne lokacije, odnosno do Gradske kuće. Ovde su učestvovali u kvizu opšte kulture, nakon kojeg su sve ekipe dobile polovinu fotografije, koja je predstavljala jednu od znamenitosti Subotice. Takmičari su imali zadatak da pogode o kojoj je znamenitosti reč i da se prošetaju do te lokacije, gde ih je sačekala sledeća igra, a potom i sledeći zadatak, tačnije naredna lokacija.

Kroz šetnju gradom, takmičari su obišli Sinagogu, Art bioskop "Lifka", spomenik Ivanu Sariću i Palim junacima, Evangeličku crkvu, Trg Slobode, Tramvaj, Palatu Rajh Ferenca, i na svakoj lokaciji ih je čekala jedna od igara iz detinjstva, kao što su Igra memorije, Školice, Pogodi reč, Puzle i Besplatni zagrljaj.

Poslednja lokacija, koja je takmičarima ujedno bila i završni zadatak, bio je Spomenik palim borcima i Gabrić ćuprija, koji se nalaze na Prozivci, odmah na početku šetališta. Kada su sve ekipe stigle na poslednju tačku, takmičari su sa organizatorima i voloterima prešli u kuglanu "Jumanji", gde su ih osim kuglanja, dočekale pice i osveženje. Da bi druženje bilo još interesantnije, prijatelji Avanture, škola plesa "Dolce Dance" je upriličila kratki program, u koji su bili uključeni svi učesnici.

Druženje se nastavilo još nekoliko sati nakon završetka igre, svim učesnicima su bile uručene zahvalnice, a pobednicima nagrade. Nova poznanstva, upoznavanje svog grada, podsećanje na detinjstvo kroz igre i osmesi, bili su zaštitni znak još jedne uspešno završene "Avanture kroz Suboticu".

Omladinsku aktivnost sprovodila je neformalna grupa Volontera Kancelarije Za Mlade (VKZM tim) iz Subotice, uz podršku Kancelarije za mlade grada Subotice, Omladinskog kluba Novog Bečeja, Resurs centra za Srednjebanatski, Severnobački i Severnobanatski okrug, a projekat je finansiran od strane Evropske Unije, posredstvom Centra lokalne demokratije Subotica, i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, u okviru programa "Mladi su zakon". Partneri "Avanture kroz Suboticu" su plesna škola "Dolce Dance", "AGVisual", sajt iSubotica.rs i "Double Dog App" iz Teksasa, dok su medijski pokrovitelji YuEco, TV i Radio Subotica, K23 i RTV.

Pogledajte izjave organizatora i utiske učesnika nakon održane 2. Avanture kroz Suboticu:

Izvor: PR tekst
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1940
Povezana vest
Povezane teme
mladi kancelarija za mlade mladi su zakon avantura kroz suboticu
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.