• Pregleda: 5698

Prijava korupcije sada i telefonom

Građani će korupciju u policiji i primedbe na rad policijskih službenika ubuduće, pored postojeće e-mail adrese, moći da prijave i na poseban broj telefona.
Prijava korupcije sada i telefonom

Kako je saopšteno danas iz MUP-a, pored prijava putem e-maila na , građani će korupciju moći da prijave i na broj telefona 011/31-21-555. Ta linija biće otvorena za pozive građana 24 časa dnevno 

Sektor unutrašnje kontrole policije MUP-a otvorio je ovu telefonsku liniju u cilju podizanja odgovornosti u radu policijskih službenika i efikasnije borbe protiv korupcije. 

Svi telefonski razgovori se snimaju i čuvaju u skladu sa zakonom - u toku radnog vremena razgovor sa inspektorom i ostavljanje poruke van radnog vremena.

U nameri da se tokom boravka u Srbiji osećaju bezbedno i sigurno, tokom letnje sezone MUP će stranim državljanima omogućiti da na jednostavan i brz način putem telefona i neposredno, podnesu žalbu, prijavu ili pohvalu na rad i postupanje policijskih službenika, na engleskom i nemačkom jeziku.

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, o početku akcije javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Indeks percepcije korupcije u 2011.

Nevezano za konkretno službu policije, u 2011. godini Transparency International nas (Srbiju) je ovako ocenio:

Nemačka 8, Ukrajina 2.3, Crna Gora 4, Italija 3.9, Turska 4.2 ... (Manja ocena veća korupcija)

Izvor: RTV

povezane teme

2
Ilija Čvorović Odgovori
Izgleda da je samo MUP-u istinski stalo da se bori protiv korupcije. Svaka vam čast! Šta je sa ostalima?! Gde su njihovi telefoni ?! Korupcija je svuda oko nas i lokalno i globalno!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.