Komentara: 8
Pregleda: 1749
Foto

Prijava ekoloških problema putem jedinstvenog Ekološkog informacionog sistema

03.02.2022. u 13:47h
Izvor: Subotica.com
Inspektorima za zaštitu životne sredine iz Subotice i okoline predstavljen je jedinstveni Ekološki informacioni sistem, na osnovu koga putem aplikacije građani mogu da prijave probleme ekološke prirode.
Prijava ekoloških problema putem jedinstvenog Ekološkog informacionog sistema

Ekološki informacioni sistem je zvanično je pušten u rad 31. januara a po rečima Aleksandra Dujanovića, državnog sekretara u Ministarstvu zaštite životne sredine,  za samo tri dana stiglo je više od 200 prijava građana.

- Sistem omogućava da zajedno sa građanima efikasnije pristupimo mapiranju i rešavanju ekoloških problema u Srbiji. Administratori će prikupljati informacije sa terena koje dobiju od građana a potom obaveštavati nadležne službe na lokalu  da reaguju – objasnio je Dujanović. - To je način da se što više približimo građanima, da detektujemo što više problema, da bismo mogli adekvatno da finansiramo i da planiramo budžet kroz koji finansiramo jedinice lokalne samouprave. Ovim informacionim sistemom obuhvaćena je cela Srbija.  Jedinice lokalne samouprave imaće rok od sedam dana da odgovore na naš zahtev, a građani da dobiju svoj odgovor.

Prijava ekoloških problema putem jedinstvenog Ekološkog informacionog sistema

Uočene probleme ekološke prirode građani mogu da prijave putem mobilne i veb aplikacije, a omogućeno je i slanje SMS ili MMS poruka na mobilni telefon broj 066-5555-003, kao i telefonski pozivi Kontakt centru na broj 0800-003-003, radnim danima od 7 i 30 do 15 časova i 30 minuta.

Izvor: Subotica.com
Obuka inspektora zaštite životne sredine Obuka inspektora zaštite životne sredine Obuka inspektora zaštite životne sredine Obuka inspektora zaštite životne sredine Obuka inspektora zaštite životne sredine Obuka inspektora zaštite životne sredine Obuka inspektora zaštite životne sredine Obuka inspektora zaštite životne sredine
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 1749
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.