• Pregleda: 2550

Prihvatni centar spreman za dve nedelje

Prihvatni centar spreman za dve nedelje

Za oko dve nedelje treba da se otvore vrata prihvatnog centra za migrante koji će im obezbediti osnovne uslove za boravak dok su na ovim prostorima, izjavio je gradonačelnik Jene Maglai.

On kaže da se radovi na rekonstrukciji objekta koji se nalazi nedaleko od stare ciglane privode kraju, da je uveden gas, i obezbeđeno vodosnabdevanje i odvođenje otpadnih voda. Objekat od oko 300 kvadratnih metara rekonstruiše se sredstvima nemačke humanitarne organizacije ASB, a predvidjen je za 70 osoba, a ukoliko bude potrebe i za više.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

5
sugradjanka Odgovori
.... mogu li u taj prihvatni centar da se jave i prihvate i nasi sugradjani - nazalost beskucnici" i oni koji nemaju mogucnosti da plate dadzbine pa da su i oni u toplom i suvom po surovoj zimi !?
žužana Odgovori
Svesna sam činjenice da ljude koji dolaze iz ratom zahvaćenih područja ne smemo ostaviti same ili na ulici.

Ipak, rečeno je sa najvišeg nivoa da "prihvatnih centara" neće biti u zemlji Srbiji. I to u više navrata ponovljeno.

Trebamo pomagati ljudima i to znam.

Ali, poštovana gospodo, Vi koji sada govorite o zaštiti ljudi koji nam pristižu ( i sve mi se čini, neće nikada ni otići odavde), setite se makar za trenutak onih naših sugrađana koji su danima ležali mrtvi usred zime bez hrane i lekova - mrtvi, ul.Hipodromska. A unazad više desetljeća su bili socijalni slučajevi. Koliko znam, niko nije pozvan na odgovornost za ovaj slučaj, a nije usamljen.

Gurajte se u EU, čekajte otvaranje poglavlja. Pognite glave i smeškajte se udvorno.
A kada se napravi prihvatni centar presecite vrpcu uz bljeske kamera i davajte izjave.
I konačno, podelite nam džepne makete Beograda na vodi.
pitbull Odgovori
Nosi ih kuci sebi g. Maglai! Zasto uvek Vojvodina? Juzna Srbija je jako lepo mesto, takodje i Beograd,gradi tamo i primaj tamo!!!
majmun Odgovori
Blago nama Subotičanima! Ns je 100 km odavde, Bg 180, pa mogli bi i tamo.
Milan024 Odgovori
Pa zar nije završeno rasciscavanje terena za Bg. Na H2O??
To je idealna lokacija za ekonomske migrante, tamo treba graditi prihvatne centre, uostalom, VV, tvrdi da su Arapi za to dali lepe novce!! Sta se čeka, po niže odmah!!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.