Komentara: 12
Pregleda: 4155
Foto

Prihvatilište za beskućnike počelo sa radom

23.12.2021. u 16:55h
Izvor: Subotica.com
Prihvatilište za beskućnike počelo sa radom

U Gajevoj ulici danas je otvoreno privremeno Prihvatilište za beskućnike, koje će narednih dana pružiti utočište našim sugrađanima koji su bez krova nad glavom.

- U saradnji sa Gradskom upravom rešili smo da opremimo Prihvatilište po merama koje propisuje struka i Zavod za javno zdravlje Subotice. Trenutno imamo sedam ležajeva na raspolaganju, od kojih je jedan za eventualni slučaj izolacije - kaže Miodrag Varo iz Crvenog krsta. - U saradnji sa kolegama iz Centra za socijalni rad i „Caritasa“, bićemo stalno prisutni i pokušavaćemo da sprovedemo sve mere zaštite koje su potrebne, kao i da pružimo tri obroka dnevno, tople napitke, garderobu. U januaru smo imali šest korisnika i uz poštovanje ovih mera mislim da će ovo biti dovoljno. Zatvaranja Prihvatilišta trenutno neće biti, ali kao i do sada, pratićemo situaciju sa temperaturom.

Prihvatilište za beskućnike počelo sa radomGrad je ove godine za ovu potrebu izdvojio 500 hiljada dinara, a toliki iznos biće i u godini pred nama. Procenu korisnika radiće Centar za socijalni rad u Subotici, čiji stručni radnici će obilaziti korisnike tokom boravka u Prihvatilištu.

- Kao i prethodnih godina, vršićemo procenu potencijalnih korisnika i izdavaće upute za njihov smeštaj. U Prihvatilište mogu da budu smeštena lica koja se trenutno nalaze u stanju socijalne potrebe i za koje se proceni da je to najadekvatniji vid zbrinjavanja u tom momentu. Ne mogu se smestiti lica koja su nepokretna, koja nisu sposobna za samoposluživanje i oni čije zdravstveno stanje iziskuje stalnu neku i pomoć drugog lica - objašnjava Jelena Zimonjić iz Centra za socijalni rad.

Prihvatilište za beskućnike počelo sa radomO beskućnicima će brinuti i „Caritas“, čiji volonteri će takođe biti na terenu.

- Radujemo se što je Krizni štab odlučio da otvori Prihvatilište i mi ćemo doprineti da korisnici budu što bolje smešteni - dodaje Gabor Ric, predsednik „Caritasa“.

Prihvatilište za beskućnike počelo sa radom

Izvor: Subotica.com
Obilazak privremenog Prihvatnog centra za beskućnike Obilazak privremenog Prihvatnog centra za beskućnike Obilazak privremenog Prihvatnog centra za beskućnike Obilazak privremenog Prihvatnog centra za beskućnike Obilazak privremenog Prihvatnog centra za beskućnike Obilazak privremenog Prihvatnog centra za beskućnike Obilazak privremenog Prihvatnog centra za beskućnike Obilazak privremenog Prihvatnog centra za beskućnike
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 4155

Povezana vest

Povezane teme

crveni krst

prihvatilište za beskućnike

socijalno ugroženi građani

pomoć za socijalno ugrožene

crveni krst subotica

miodrag varo

privremeno prihvatilište za beskućnike

pomoć socijalno ugroženima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.