• Pregleda: 2025

Prihvatilište za beskućnike od 15. januara zatvoreno, po potrebi će se ponovo otvoriti

Prihvatilište za beskućnike od 15. januara zatvoreno, po potrebi će se ponovo otvoriti

Prema Odluci lokalne samouprave, Prihvatilište za beskućnike u Gajevoj 50, zatvoreno je 15. januara. Taj objekat, bio je otvoren od 20. decembra prošle godine, a sa prestankom potrebe, odlučeno je da se zatvori.

UKOLIKO ZATREBA, PRIHVATILIŠTE ĆE PONOVO RADITI - Prihvatilište za beskućnike, ove godine je radilo nepunih mesec dana, odnosno nešto kraće nego lane. Nadležni su potvrdili, da će, ukoliko bude bilo potrebe, odnosno ako ponovo spoljne temperature budu jako niske, taj objekat biti ponovo otvoren. Odluku o početku i zatvaranju Prihvatilišta za beskućnike, donosi Grad.

- U Prihvatilištu smo dnevno u proseku imali od 17 do 23 lica, koja su bila u stanju socijalne potrebe, odnosno koja nisu imali sklonište u najhladnijim danima. Oni su svakog dana, imali obezbeđen smeštaj odnosno spavanje, medicinsku brigu, odnosno posete lekara subotičkog Doma zdravlja. Naravno, od tri obroka, koliko je bilo obezbeđeno, jedan je bio kuvan, uz užine po potrebi, kuvane, tople napitke, voće i povrće. Sredstva za higijenu su bila obezbeđena, uz mogućnost svakodnevnog tuširanja - kaže dr Lidija Segedinčev, zamenik sekretara subotičkog Crvenog krsta.

Prema rečima dr Segedinčev, ni ove godine, nije bilo nikakvih problema sa licima koja su boravila u Prihvatilištu, i sve je funkcionisalo besprekorno. Dodala je i da su na smeštaju boravila odrasla lica, te da nije bilo dece.

Izvor: Subotičke novine

povezane teme

9
Lola Odgovori
smesta ukinuti plate svima u gradskoj upravi, mi cemo im ih, po potrebi, ako bude snega i zime, opet vratiti.... ili necemo, kako nam se cefne vec....
Sima
Tako je!
Sramota me je naseg grada sada Odgovori
pa da li su oni normalni, evo sad su najavili da ce ovaj sneg padati do sutra bez prestanka, smesta izbaciti sve odgovorne za ovu odluku napolje na sneg, pa neka spavaju pod vedrim nebom.
Srpski sor Odgovori
Pa jel moguce da prihvatiliste ne moze biti otvoreno kroz celu zimu?Pa kakve veze ima sto je nedelju dana bilo kao malo toplije?koja smo mi debilana od grada,strava.Sram da bude one u toplim i udobnim kancelarijama sto nam vode grad.
sever Odgovori
Sramota!
earthworker Odgovori
velika sramota i bezobrazna neosećajnost lokalne samouprave!
божимил Odgovori
Зар је могуће да се овакве ствари дешавају у 21 веку. Као и обично за све има средстава а нема да се неколико десетина људи спаси од зиме. Срамота.
Sanja Odgovori
Sramota.
Milanka Odgovori
Sta reci? SRAMOTA! Hajde da oni sto su to odlucili ostanu jednu noc napolju pa da vide kako je. SRAMOTA OD GRADA!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.