Komentara: 9
Pregleda: 2577

Prihvatilište za beskućnike od 15. januara zatvoreno, po potrebi će se ponovo otvoriti

22.01.2019. u 09:06h
Izvor: Subotičke novine
Prihvatilište za beskućnike od 15. januara zatvoreno, po potrebi će se ponovo otvoriti

Prema Odluci lokalne samouprave, Prihvatilište za beskućnike u Gajevoj 50, zatvoreno je 15. januara. Taj objekat, bio je otvoren od 20. decembra prošle godine, a sa prestankom potrebe, odlučeno je da se zatvori.

UKOLIKO ZATREBA, PRIHVATILIŠTE ĆE PONOVO RADITI - Prihvatilište za beskućnike, ove godine je radilo nepunih mesec dana, odnosno nešto kraće nego lane. Nadležni su potvrdili, da će, ukoliko bude bilo potrebe, odnosno ako ponovo spoljne temperature budu jako niske, taj objekat biti ponovo otvoren. Odluku o početku i zatvaranju Prihvatilišta za beskućnike, donosi Grad.

- U Prihvatilištu smo dnevno u proseku imali od 17 do 23 lica, koja su bila u stanju socijalne potrebe, odnosno koja nisu imali sklonište u najhladnijim danima. Oni su svakog dana, imali obezbeđen smeštaj odnosno spavanje, medicinsku brigu, odnosno posete lekara subotičkog Doma zdravlja. Naravno, od tri obroka, koliko je bilo obezbeđeno, jedan je bio kuvan, uz užine po potrebi, kuvane, tople napitke, voće i povrće. Sredstva za higijenu su bila obezbeđena, uz mogućnost svakodnevnog tuširanja - kaže dr Lidija Segedinčev, zamenik sekretara subotičkog Crvenog krsta.

Prema rečima dr Segedinčev, ni ove godine, nije bilo nikakvih problema sa licima koja su boravila u Prihvatilištu, i sve je funkcionisalo besprekorno. Dodala je i da su na smeštaju boravila odrasla lica, te da nije bilo dece.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 2577
Povezane vesti
Povezane teme
prihvatilište za beskućnike crveni krst subotica dr lidija segedinčev
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.