Komentara: 8
Pregleda: 4949

U privremenom Prihvatilištu za beskućnike trenutno 16 ljudi

05.01.2019. u 13:49h
Izvor: RTV Yueco
Spas od niskih temperatura u privremenom Prihvatilištu za beskućnike pronašlo je 16 ljudi, a lekari Doma zdravlja za njih su organizovali zdrvastveni pregled. Iz Crvenog krsta podsećaju da Prihvatilište raspolaže sa 25 kreveta.
U privremenom Prihvatilištu za beskućnike trenutno 16 ljudi

U Prihvatilištu trenutno boravi 16 osoba. Neki od njih tokom cele godine žive pod "vedrim nebom", a ima i onih koji u najhladnijim danima napuštaju svoje domove bez struje, vode i grejanja, te spas od zime i gladi pronalaze u privremenom Prihvatilištu.

Karlo Bohocki po drugi put boravi u Prihvatilištu. Kako kaže, tu je došao kako bi premostio dvonedeljnu pauzu u poslu, a čim ponovo počne da zarađuje, napustiće smeštaj u Gajevoj i iznajmiti sebi životni prostor.

- Trenutno sam prinuđen da budem tu, jer nisam imao novca da platim stan, morao sam da ga napustim i eto me ovde. Tu imam sve što mi je potrebno, kao da sam u hotelu - kaže Bohocki.

Privremeno Prihvatilište za beskućnike otvoreno je 20. decembra prošle godine. Svaki korisnik, pored kreveta, dobija garderobu, obuću, tri obroka dnevno iz programa Narodne kuhinje i tople napitke. Korisnicima je obezbeđena i zdravstvena nega, a lekari Doma zdravlja organizovali su za njih i zdravstvene preglede.

- Radili su se opšti pregledi, a ukoliko je bilo potrebe, lekari su ispisali terapiju ili su ih uputili na neki specijalistički pregled. Nakon toga, mi reagujemo tako što im donesemo terapiju ili ih prosleđujemo u bolnicu - objašnjava Nevena Lukić, asistentkinja na projektima u Crvenom krstu.

Ovaj program zajednički organizuju Grad Subotica, Crveni krst, Centar za socijalni rad i Karitas. Prihvatilište se nalazi na adresi Gajeva 50.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 4949

Povezana vest

Povezane teme

prihvatilište za beskućnike

crveni krst subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.