• Pregleda: 3906

U privremenom Prihvatilištu za beskućnike trenutno 16 ljudi

Spas od niskih temperatura u privremenom Prihvatilištu za beskućnike pronašlo je 16 ljudi, a lekari Doma zdravlja za njih su organizovali zdrvastveni pregled. Iz Crvenog krsta podsećaju da Prihvatilište raspolaže sa 25 kreveta.
U privremenom Prihvatilištu za beskućnike trenutno 16 ljudi

U Prihvatilištu trenutno boravi 16 osoba. Neki od njih tokom cele godine žive pod "vedrim nebom", a ima i onih koji u najhladnijim danima napuštaju svoje domove bez struje, vode i grejanja, te spas od zime i gladi pronalaze u privremenom Prihvatilištu.

Karlo Bohocki po drugi put boravi u Prihvatilištu. Kako kaže, tu je došao kako bi premostio dvonedeljnu pauzu u poslu, a čim ponovo počne da zarađuje, napustiće smeštaj u Gajevoj i iznajmiti sebi životni prostor.

- Trenutno sam prinuđen da budem tu, jer nisam imao novca da platim stan, morao sam da ga napustim i eto me ovde. Tu imam sve što mi je potrebno, kao da sam u hotelu - kaže Bohocki.

Privremeno Prihvatilište za beskućnike otvoreno je 20. decembra prošle godine. Svaki korisnik, pored kreveta, dobija garderobu, obuću, tri obroka dnevno iz programa Narodne kuhinje i tople napitke. Korisnicima je obezbeđena i zdravstvena nega, a lekari Doma zdravlja organizovali su za njih i zdravstvene preglede.

- Radili su se opšti pregledi, a ukoliko je bilo potrebe, lekari su ispisali terapiju ili su ih uputili na neki specijalistički pregled. Nakon toga, mi reagujemo tako što im donesemo terapiju ili ih prosleđujemo u bolnicu - objašnjava Nevena Lukić, asistentkinja na projektima u Crvenom krstu.

Ovaj program zajednički organizuju Grad Subotica, Crveni krst, Centar za socijalni rad i Karitas. Prihvatilište se nalazi na adresi Gajeva 50.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

8
Goldy Odgovori
Nadam se da je u prihvatilište smešten i čovek koji je danima spavao u vreći za spavanje na betonu pored ulaznih vrata u bivši Dom Vojske.
Srle Odgovori
Tesko da ih vi saljete na bilo kakav pregled ili da imaju terapiju,
Indijanac Odgovori
Da li neko zna da li ima besplatan WI-FI u prihvatilištu, solarijum i sauna???
Ne bi ni meni bilo loše da prilegnem tamo jedno dve nedelje, da se odmorim kao normalan čovek od ovih mojih kućnih poslova, džangrizave matore bele skvo i lopatanja snega.
Ha, nije loše, kao u hotelu, a besplatno.
Sofi
Srami se svog komentara!!!!!!
Indijanac
@SOFI
Moj pseudonim je simboličnog značenja, namerno je taj, a komentari pod ovim pseudonimom su mi najčešće ironični, ponekad čak i sarkaztični.
Po odnosu + i - lajkova vidim da ih većina čitalaca IPAK ne doživljavaju na taj način, nego vide SAMO ono što čitaju.
Ako ponovo pažljivo pročitaš čitavu objavljenu vest, možda i shvatiš suštinu i razlog mog ovakvog komentarisanja.
Koliko ja znam, u zimskom periodu se podstanari ne mogu tek tako izbaciti na ulicu zbog neplaćene kirije, pa sad kao "nekoga izbacili, dve nedelje nema posla, ide tamo u prihvatilište, skoro kao hotel da mu zameni."
Ima kome to prihvatilište STVARNO treba, ali ne zna da uopšte postoji ili ne ume "papire" da sredi da bi čak i tamo dospeo, toliko je iznemogao i pri kraju.
Takvih mi je strašno žao.
A nekome zamena za hotel, malo da ubije vreme i uštedi koju kintu.
Ne znam, možda grešim.
I ja samo na osnovu pročitanog teksta osuđujem, ako nisam u pravu, žao mi je, izvinjavam se.
Ali, ipak mislim da sam u pravu.
RatkoCarina Odgovori
Još ima divnih ljudi!!! Bravo Subotice❤️ Oterajte djubrad iz ženskog košarkaškog kluba... Tuzno je Sta rade u našem gradu...
Davor Odgovori
Indijanac nekad je bolje cutati, sa drugim komentarom si se samo jos vise "ukopao".
Cutanje je zlato!

Nekad je bolje cutati pa ne otkriti ostalima koliko si ...
As Odgovori
Nevenkaaaa, vrati seeee, opština Brus te zoveeeee Nevenkaaaa...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.