Komentara: 14
Pregleda: 6153
Foto

Otvoreno Prihvatilište za beskućnike

20.12.2018. u 12:43h > 17:06
Izvor: Subotica.com
Od danas, svi koji nemaju krov nad glavom, spas od niskih temperatura mogu da pronađu u Prihvatilištu za beskućnike. Na adresi Gajeva 50, drugi put ove godine obezbeđen je privremeni smeštaj za najugroženije sugrađane.
Otvoreno Prihvatilište za beskućnike

U odnosu na prošli put, povećan je kapacitet Prihvatilišta pa je u objektu Mesne zajednice Novo selo obezbeđen smeštaj za 25 osoba. Za ovu uslugu, iz gradskog budžeta izdvojeno je 407 hiljada dinara.

- Grad Subotica se i ove godine poneo veoma odgovorno i humano prema našim najugroženijim sugrađanima. Ovo je mesto gde oni imaju krov nad glavom, tople obroke, tople napitke, tako da prve korisnike očekujemo već u toku današnjeg dana - poručio je Ilija Đukanović, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite.

Otvoreno Prihvatilište za beskućnike

Prihvatilište je, kao i prethodnih godina, opremio “Crveni krst, čiji će saradnici i volonteri dežurati svakog dana u prepodnevnoj smeni, dok je “Caritas” obezbedio prostor, kao i noćno dežurstvo.

- Iz naših rezervi u magacinu za program pripreme i delovanja u nesrećama u potpunosti smo opremili Prihvatilište. To su dvadeset i pet kreveta sa dušecima i posteljinom, pripremljena je garderoba za korinike usluga Prihvatilišta, sredstva za ličnu higijenu, sredstva za kolektivnu higijenu, a kao i ranijih godina brinućemo se za tri obroka u toku dana i tople napitke tokom čitavog dana. Takođe, naši volonteri i stručna služba će dežurati od 8 do 15 časova - rekao je sekretar Gradske organizacije “Crveni krst”, dr Siniša Trajković.

Otvoreno Prihvatilište za beskućnike

Odluku o licima koja će biti smeštena u Prihvatilište, donosiće Centar za socijalni rad, koji će u okviru nadležnosti zaštite ugroženih lica potom raditi procenu potrebe za njihovom trajnijom zaštitom.

- Dok privremeno Prihvatilište bude otvoreno, radnici Centra za socijalni rad svakodnevno će obilaziti korisnike tokom radnog vremena, a vikendom će ih obilaziti naš dežurni stručni radnik i utvrđivati njihove potrebe. U roku od 30 dana će se, ukoliko se ukaže potreba, rešiti i trajniji smeštaj – istakla je direktorka Centra za socijalni rad, Miroslava Bagavac.

Prihvatilište je ove godine bilo otvoreno od sredine januara do 9. marta, a u tom periodu na ovoj adresi zbrinute su 32 osobe.

Izvor: Subotica.com
Obilazak prihvatilišta za beskućnike povodom početka rada Obilazak prihvatilišta za beskućnike povodom početka rada Obilazak prihvatilišta za beskućnike povodom početka rada Obilazak prihvatilišta za beskućnike povodom početka rada Obilazak prihvatilišta za beskućnike povodom početka rada Obilazak prihvatilišta za beskućnike povodom početka rada Obilazak prihvatilišta za beskućnike povodom početka rada Obilazak prihvatilišta za beskućnike povodom početka rada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 6153

Povezana vest

Povezane teme

centar za socijalni rad

prihvatilište subotica

prihvatilište za beskućnike

prihvatni centar

ilija đukanović

miroslava bagavac

dr siniša trajković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.