Komentara: 14
Pregleda: 5409
Foto

Otvoreno Prihvatilište za beskućnike

20.12.2018. u 11:43h > 16:06
Izvor: Subotica.com
Od danas, svi koji nemaju krov nad glavom, spas od niskih temperatura mogu da pronađu u Prihvatilištu za beskućnike. Na adresi Gajeva 50, drugi put ove godine obezbeđen je privremeni smeštaj za najugroženije sugrađane.
Otvoreno Prihvatilište za beskućnike

U odnosu na prošli put, povećan je kapacitet Prihvatilišta pa je u objektu Mesne zajednice Novo selo obezbeđen smeštaj za 25 osoba. Za ovu uslugu, iz gradskog budžeta izdvojeno je 407 hiljada dinara.

- Grad Subotica se i ove godine poneo veoma odgovorno i humano prema našim najugroženijim sugrađanima. Ovo je mesto gde oni imaju krov nad glavom, tople obroke, tople napitke, tako da prve korisnike očekujemo već u toku današnjeg dana - poručio je Ilija Đukanović, član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite.

Prihvatilište je, kao i prethodnih godina, opremio “Crveni krst, čiji će saradnici i volonteri dežurati svakog dana u prepodnevnoj smeni, dok je “Caritas” obezbedio prostor, kao i noćno dežurstvo.

- Iz naših rezervi u magacinu za program pripreme i delovanja u nesrećama u potpunosti smo opremili Prihvatilište. To su dvadeset i pet kreveta sa dušecima i posteljinom, pripremljena je garderoba za korinike usluga Prihvatilišta, sredstva za ličnu higijenu, sredstva za kolektivnu higijenu, a kao i ranijih godina brinućemo se za tri obroka u toku dana i tople napitke tokom čitavog dana. Takođe, naši volonteri i stručna služba će dežurati od 8 do 15 časova - rekao je sekretar Gradske organizacije “Crveni krst”, dr Siniša Trajković.

Odluku o licima koja će biti smeštena u Prihvatilište, donosiće Centar za socijalni rad, koji će u okviru nadležnosti zaštite ugroženih lica potom raditi procenu potrebe za njihovom trajnijom zaštitom.

- Dok privremeno Prihvatilište bude otvoreno, radnici Centra za socijalni rad svakodnevno će obilaziti korisnike tokom radnog vremena, a vikendom će ih obilaziti naš dežurni stručni radnik i utvrđivati njihove potrebe. U roku od 30 dana će se, ukoliko se ukaže potreba, rešiti i trajniji smeštaj – istakla je direktorka Centra za socijalni rad, Miroslava Bagavac.

Prihvatilište je ove godine bilo otvoreno od sredine januara do 9. marta, a u tom periodu na ovoj adresi zbrinute su 32 osobe.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 5409
Povezana vest
Povezane teme
centar za socijalni rad prihvatilište subotica prihvatilište za beskućnike prihvatni centar ilija đukanović miroslava bagavac dr siniša trajković
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.