Komentara: 19
Pregleda: 6366
Foto

Prihvatilište za beskućnike na novoj adresi

13.12.2022. u 14:11h
Izvor: Subotica.com
Prihvatilište za beskućnike, koje je otvoreno danas, nalazi se na novoj adresi, odnosno u Ulici braće Radić 83 (Mesna zajednica "Bajnat"). Za potrebe rada Prihvatilišta iz ovogodišnjeg budžeta izdvojena su sredstva u visini od 500 hiljada dinara, a budžetom za narednu godinu će biti predviđeno 870 hiljada dinara. Gradonačelnik Stevan Bakić je naglasio da će se po potrebi sredstva i uvećavati.
Prihvatilište za beskućnike na novoj adresi

Potpuno renovirane prostorije u Ulici Braće Radić 83 od ove zime služe kao sklonište za ugrožene sugrađane u najhladnijem periodu godine, a prvi korisnici očekuju se već danas. 

Objekat je površine 186 kvadrata i poseduje dve prostorije za spavanje, dnevni boravak sa trpezarijom, dva kupatila, kuhinju i magacinski prostor. Ovo je jedno trajno rešenje, jer će Prihvatilište i u narednim godinama tokom zimskih meseci funkcionisati na ovoj adresi.  Renoviranje prostorija koštalo je 6,1 milion dinara - rekao je gradonačelnik Stevan Bakić prilikom obilaska Prihvatilišta za beskućnike - Ovim potvrđujemo da Grad Subotica, u skladu sa politikom Vlade Srbije, vodi računa o najugroženijim sugrađanima. O tome svedoči i činjenica da je budžet za socijalna davanja i dečji dodatak ostao netaknut, uprkos svim krizama sa kojima se suočavamo i svim restrikcijama koje smo imali. 

Prihvatilište za beskućnike na novoj adresiU potpuno renoviranom prostoru nalazi se ukupno 9 ležajeva koji su raspoređeni u dve sobe. 

Ovde su uslovi mnogo bolji u odnosu na prostor koji smo ranije koristili za potrebe funkcionisanja Prihvatilišta za najugroženije sugrađane. Crveni krst je u potpunosti opremio prostor sa krevetima, posteljinom, čistom garderobom, kao i svake godine za korisnike će biti obezbeđena po tri obroka dnevno i topli napici tokom celog dana. Obezbeđena su i sredstva za higijenu, kao i dvadesetčetvoročasovno dežurstvo. Korisnici imaju pravo na zdravstvene preglede, a biće im obezbeđena i terapija koju im tom prilikom propiše lekar. U slučaju potrebe, obezbedićemo im i specijalističke preglede - objasnio je dr Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta Subotice. 

Prošle zime u Prihvatilištu je konstantno boravilo 6 osoba.

Prihvatilište za beskućnike na novoj adresi

Izvor: Subotica.com
Otvaranje Privremenog prihvatilišta za beskućnike Otvaranje Privremenog prihvatilišta za beskućnike Otvaranje Privremenog prihvatilišta za beskućnike Otvaranje Privremenog prihvatilišta za beskućnike Otvaranje Privremenog prihvatilišta za beskućnike Otvaranje Privremenog prihvatilišta za beskućnike Otvaranje Privremenog prihvatilišta za beskućnike Otvaranje Privremenog prihvatilišta za beskućnike
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 19
Pregleda: 6366
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

prihvatilište za beskućnike

stevan bakić

crveni krst subotica

dr siniša trajković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.