• Pregleda: 6070

Pri skeniranju prikolica, otkriveno devet migranata

U saradnji sa policijom, carinici su na izlazu graničnog prelaza "Horgoš" sprečili prelazak devetoro ilegalnih migranata iz Avganistana, u tovarima kamiona.
Pri skeniranju prikolica, otkriveno devet migranata

Prekršaj je otkriven u petak, 2. februara, kada je kamion subotičkih registarskih oznaka, koji je prevozio nameštaj iz Srbije ka Rusiji, odvojen za kontrolu mobilnim skenerom.

Tom prilikom je uočeno da snimak pokazuje konture koje ne odgovaraju prijavljenoj robi. Pored toga, pronađena je i presečena pa potom lepljena carinska sajla. Ušavši u prikolicu kamiona, carinici su među nameštajem, na polici obloženoj folijom od streča, zatekli troje ljudi, odnosno dve žene i jednog muškarca iz Avganistana.

Istoga dana, za kontrolu skenerom odvojena je i hladnjača čeških registarskih oznaka. Vozač, državljanin Republike Češke, izjavio je da se prazan vraća iz Bugarske, te da nema ništa da prijavi za carinsku kontrolu. Međutim, snimak na skeneru pokazao je ljudske siluete u hladnjači, gde su carinici potom pronašli još šestoro ljudi koji su rekli da su iz Avganistana.

Za protekle dve sedmice, čak 44 ilegalnih migranata, mahom Avganistanaca, sprečeno da se na ovaj način domogne Zapadne Evrope.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Mirko Odgovori
No, sta kaze rentgen na grancii? Jel imal koji upalu pluca? Salu na stranu. Ne vidim zasto su ih priveli kad lepo pise da prevoze namestaj. De ces bolji nametaj of ove momcadi, to je veoma skup pokretni namestaj i izuzetno koristan. Moj prijatelj uvek nadje u blizini buvljaka ljude siromasne koji su voljni da mu rade kao ukras u kuci, to je posten posao.
BrankoL
Na cemu si ti , majke ti ? ;)
Nije moj preCednik Odgovori
Ima par taksista koji guraju migrante u kamione sa robom koji idu put Madjarske. Inace madjari proveravaju svaki kamion rentgenom.
Realista Odgovori
Bravo za te momke sto rade na tim skenerima
aleksandar Odgovori
sad ovi ostaju u Subotici ili idu prvim kamionom sa namestajem nazad za Avganistan?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.