• Pregleda: 3707

Prezentovan predlog plana upravljanja Parkom prirode "Palić"

U toku je javni uvid predloga plana upravljanja Parkom prirode "Palić" za naredni desetogodišnji period. Predlog plana obuhvata sve aktivnosti o kojima se već godinama govori, a koje su potrebne kako bi se poboljšao stanje pojedinih segmenata Palića, a koji svi zajedno čine ovaj park prirode. Javna prezentacija plana održana je juče u Gradskoj kući, ali predstavljanje toga šta se planira sa Palićem u narednih deset godina zainteresovalo je mali broj građana.
Prezentovan predlog plana upravljanja Parkom prirode "Palić"

Sagledavanje svih potreba Parka prirode "Palić", usklađivanje njegovih mnogobrojnih funkcija sa propisima i ukazivanje na najveće probleme ovog područja, neke su od karakteristika Plana upravljanja Parkom prirode Palić za period do 2023. godine. Park prirode čini i jezero, koje je u lošem stanju, zatim Veliki park, razna staništa flore i faune, a ovim planom su obuhvaćene sve one potrebe tih delova parka o kojima se govori godinama u nazad. Stoga ovaj plan, iako sačinjen kao zakonska obaveza, ima mnogo sličnosti s nedavno predloženom platformom sanacije jezera.

Da li zbog situacije s poplavama, ili prepostavke da će zbog takvog stanja rasprava biti otkazana, prezentacija plana je okupila mali broj zainteresovanih.

Nakon prezentacije predloga plana, svi koji imaju mišljenja, primedbe i predloge mogu ih dostaviti do 06. juna na adresu preduzeća “Palić Ludaš” ili putem i mejla na .

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

7
Subotičanin Odgovori
Kako će i zainteresovati veći broj građana kada samo pričaju i ništa ne rade. Ovo nije od juče, ljudi su razočarani i ne veruju više da su napravili čak ni kada pokažu. To je politika koja se vodi već najamanje 10 godina i narod više nije briga jer zna da kako god da se predloži i usvoji - biće drugačije.
igorac Odgovori
Ko sad upravlja Palicom? Park Palic?? ili Palic-Ludas ?? ko raspolaze kojom (nasom) imovinom?
Ako je to plan SNS da se Palic pretvori u Las Vegas Srbije onda odmah da kazem da sam protiv !!
Molim ako neko ima vise detalja da kaze i postavi neke linkove
ffilozoff Odgovori
#igorac,pa mozda je i dobra ideja da se PALIC pretvori u Evropski Las Vegas,legalizovati marihuanu i pojacati kocku i eto love bez motike za nase gradjane i posla i love!!!!
Always Ultra Odgovori
Da da da... Zeeev... Pre ce Temza da se uliva u Kaspijsko more !
Marko Odgovori
igorac@ Nemam detalje, ali ne bih imao nista protiv da se uloze pare u Palic. Podrzao bih takav projekat, jer moze doneti samo bolje. Samo sto poslednjih godina slusamo samo predloge, a nista vec da se sprovede u delo. Kako god to nazvao, Las Vegas, Monte Karlo, Dubai... sasvim je svejedno, ali daj neka ga vec neko izgradi. Ne vidim nista lose u tome.
pajac Odgovori
Planovi.. prikupljanje planova... konkursi za planove...
A realizacija?! Nikad.
PERA Odgovori
haha vi se jos i raspravljate oko ove teme kao dobro bi bilo ili nebi pa gde vi zivite zadnjih 30 godina pa zbog istih strucnjaka koji su sad angazovani na resavanju problema je sve ovo i propalo sad kao imaju prezentacije BITNO JE SAMO KO CE DA UPRAVLJA
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.