Komentara: 7
Pregleda: 10845

Prezentacija programa podrške preduzetnicima

20.05.2016. u 16:11h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Udruženja preduzetnika Subotice „Forum“ u Plavoj sali Gradske kuće održana je prezentacija programa podrške preduzetnicima, koje je pripremila Razvojna agencija Srbije.
Prezentacija programa podrške preduzetnicima

Preduzetnici su imali priliku da se upoznaju sa uslovima već raspisanih konkursa, ali i da čuju kakve je mere Vlada Srbije pripremila povodom Godine preduzetništva.

- Nedavno je raspisan javni poziv u okviru programa podrške internacionalizaciji privrednih društava, preduzetnika i klastera. Razvojna agencija finansira do 50 odsto vrednosti za predviđenih šest aktivnosti. Ta sredstva ne mogu biti manja od 50.000 niti veća od milion dinara, a klasteri se finansiraju sa dva miliona dinara. Za ovaj program je iz budžeta izdvojeno 90 miliona dinara, a biće otvoren do utroška sredstava - kaže Vladimir Jovanović iz Razvojne agencije Srbije i dodaje - Već sledeće srede, 25. maja ćemo raspisati još jedan javni poziv za program podrške daljem razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća koji će se odnositi na sertifikaciju i oznaku proizvoda. Taj konkurs će biti otvoren do 8. jula. Paralelno sa ovim raspisali smo i javne pozive za podršku početnicima u biznisu. To su samo neke od mera u okviru projekta Vlade Srbije „Godina preduzetništva“, koji podrazumeva tri stuba tj. unapređenje poslovnog okruženja, direktnu pomoć preduzetnicima i razvoj preduzetničkog duha.

Prezentacija programa podrške preduzetnicima

Preduzetnici okupljeni u Udruženju „Forum“ su izrazili nezadovoljstvo zbog, kako kažu, neravnopravnog položaja u odnosu na strane firme, koje posluju na teritoriji Srbije. Oni su predstavnicima Razvojne agencije Srbije saopštili planove za zapošljavanje od 300 do 500 novih radnika, tražeći značajniju podršku u vidu subvencija.

- Postoji nezadovoljstvo među domaćim poslodavcima jer smatramo da odnos prema nama nije adekvatan kao prema stranim investitorima. Do sada smo već zaposlili preko 100 novih radnika. Samo nekoliko preduzetnika je iskoristilo subvencije za novo zapošljavanje preko Nacionalne službe za zapošljavanje, što je bilo oko 140 000 dinara po radniku. Smatramo da bi udruženi mogli da konkurišemo za sredstva za otvaranje novih radnih mesta kao što su na primer firme u Malom Bajmoku dobile iz budžeta kada su otvorile nova radna mesta. Mi smo otkrili naše planove da zaposlimo do 500 osoba, ali nam je neophodna neka veća podrška države. Naše udruženje okuplja 82 preduzetnika, koji redovno izmiruju sve svoje obaveze i tako ispunjavaju sve kriterijume za dodelu sredstava, izjavio je Milan Jerinkić, iz Udruženja preduzetnika Subotice "Forum".

Izvor: Subotica.com
Prezentacija programa iz Godine preduzetništva Prezentacija programa iz Godine preduzetništva Prezentacija programa iz Godine preduzetništva Prezentacija programa iz Godine preduzetništva Prezentacija programa iz Godine preduzetništva Prezentacija programa iz Godine preduzetništva Prezentacija programa iz Godine preduzetništva Prezentacija programa iz Godine preduzetništva
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 10845
Povezane teme

preduzetništvo

preduzetnici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.