Komentara: 0
Pregleda: 2280

Pretpremijera predstave "Proslava" Kiš teatra

15.06.2017. u 10:26h
Izvor: Subotica.com
Nakon osam meseci rada, mladi glumci Kiš teatra večeras će održati pretpremijeru predstave "Proslava", s početkom u 20 časova.
Pretpremijera predstave "Proslava" Kiš teatra

Predstava će se igrati u glumačkoj učionici u Omladinskom klubu "Skladište", koja se nalazi u zgradi Jadrana, na stepenicama pre Dečjeg pozorišta vrata desno. Premijera predstave "Proslava" biće izvedena u subotu, 17. juna, u Dečjem pozorištu s početkom u 21 čas. Ulaz je slobodan.

Predstava "Proslava" govori o položaju mladih u današnje vreme i otvara univerzalna životna pitanja, te se publika lako identifikuje sa svim likovima. Ona ostavlja za sobom osećanje nade, a likovima se nudi druga šansa.

Tekst predstave nastao je kroz glumačke improvizacije. Glumci su kroz vežbe i zadatke, koje im je voditelj davao na pozorišnim radionicama Kiš teatra, dolazili do suštine onoga što je njihov lik, u kakvom je odnosu sa drugima i tako zajedno otkrivali koji je glavni sukob u komadu. 

Predstavu je režirao Vladimir Grbić, a glumci koji igraju u predstavi su Željana Čović, Nikoleta Koračonji, Nemanja Dimić, Stefan Orovec, Željana Rudić, Mina Vavan i Strahinja Miličević.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2280
Povezane teme

Subotičko Dečje pozorište

Fondacija Danilo Kiš

vladimir grbić

pozorišna predstava

kiš teatar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.