Komentara: 32
Pregleda: 5358

Prepreke za vozila u pešačkoj zoni na Korzou

30.01.2018. u 13:06h
Izvor: Subotica.com
U 2018. godini planirana je izgradnja zaštitnih prepreka koje imaju za cilj sprečavanja ulaska i prolazak automobila, kombija i drugih teretnih vozila kroz pešačke zone u gradu u vremenu najveće frekvencije pešačkog saobraćanja.
Prepreke za vozila u pešačkoj zoni na Korzou

Gradsko veće Grada Subotice, na 79. sednici, održanoj 29. januara, donelo je Program rada u cilju korišćenja sredstava za unapređenje bezbednosti saobraćaja na teritoriji Grada Subotice za 2018. godinu.

Kako se navodi u opisu, Programom rada u cilju korišćenja sredstava za unapređenje bezbednosti saobraćaja na teritoriji Grada Subotice za 2018. godinu utvrđuje se način korišćenja sredstava od naplaćenih kazni za prekršaje predviđene propisima o bezbednosti saobraćaja na putevima i drugih izvora za aktivnosti koje se tokom 2018. godine planiraju u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja na teritoriji Grada Subotice.

Jedna od novina u tekućoj godini, koja će biti finansirana iz gore pomenutih izvora, a sprovedena kroz ovaj Program, biće nabavka i ugradnja fizičkih prepreka / barijera za ulazak u pešačku zonu, čime se očekuje veća bezbednost pešaka u istoj.

Navedene barijere će imati za cilj sprečavanja ulaska i prolazak vozila (širih gabarita) kroz pešačke zone u gradu u vremenu kada to nije predviđeno važećom gradskom odlukom, odnosno u periodima najveće frekvencije pešaka u toku dana.

Za nabavku i ugradnju ovih barijera planirano je da se utroši 2 miliona dinara.

Po planu za 2018. godinu za potrebe unapređenja bezbednosti saobraćaja i puteva kroz ovaj prihod očekivan je budžet od skoro 31 milion dinara, blizu polovina sredstava će biti utrošena na popravku, održavanje i unapređenje saobraćajne infrastrukture. Oko 6 miliona je opredeljeno za tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije i drugih organa nadležnih za poslove saobraćaja.

Programom su obuhvaćene i aktivnosti u cilju unapređenja saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja i preventivno-promotivne aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 32
Pregleda: 5358
Povezane teme

bezbednost biciklista

bezbednost u saobraćaju

savet za bezbednost grada

bezbednost saobraćaja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.