Komentara: 4
Pregleda: 1477

Preostalo još 900 vakcina protiv gripa

16.11.2018. u 11:52h
Izvor: Subotica.com
Preostalo još 900 vakcina protiv gripa

Pre mesec dana, u subotički Dom zdravlja stiglo je 3900 vakcina protiv gripa, a nakon njihove raspodele po svim gradskim i vangradskim ambulantama, vakcinisanje zainteresovanih sugrađana započelo je 22. oktobra. Iz Doma zdravlja Subotica kažu da je najveći odziv bio u prvoj nedelji vakcinisanja, kao i da je do sada utrošeno više od dve trećine dobijenih doza.

- Najveći odziv naših sugrađana bio je tokom prve nedelje, kada se javilo preko 1700 pacijenata kako bi se vakcinisalo. Do sada je ukupno dato 2995 vakcina. Kako je u Dom zdravlja pristiglo ukupno 3900 vakcina, zainteresovani sugrađani se još uvek mogu javiti na vakcinaciju - saopšteno je iz Doma zdravlja Subotica.

Vaxigrip vakcina štiti od tri grupe virusa, odnosno tipa A virusa gripa (H1N2 i H3N2) i tipa B virusa gripa, a namenjena je svakoj osobi koja tokom predstojećeg zimskog perioda želi da se zaštiti od ove zarazne bolesti.

Pravo na besplatnu vakcinaciju imaju osobe starije od 65 godina, kao i pacijenti koji imaju hronične bolesti, poput astme, bronhitisa, dijabetesa i drugih hroničkih oboljenja. Za njih je dovoljno da sa zdravstvenom knjižicom dođu kog lekara i izraze želju da se vakcinišu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1477
Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcina protiv gripa

vakcinisanje

vakcinacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.